Motivul pentru care un primar de la PSD vrea un liberal în funcţia de viceprimar, deşi are majoritatea absolută în Consiliul Local

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Birau

Primarul de la PSD al unui oraş din judeţul Gorj îşi doreşte să aibă alături un viceprimar liberal, cu toate că în Consiliul Local există o majoritate absolută a consilierilor social-democraţi.

Dănuţ Birău, primarul PSD al oraşului Târgu Cărbuneşti, îl vrea în funcţia de viceprimar pe Cosmin Brujan, de la PNL, deşi la nivelul conducerilor centrale ale celor două partide s-a hotărât că nu poate exista o colaborare pe plan local. Acest lucru va însemna ca aleşii locali de la PSD să îl voteze în funcţia de viceprimar pe Cosmin Brujan. 

Primarul Dănuţ Birău îşi motivează decizia în perspectiva în care viitorul guvern va fi format din liberali şi este nevoie de un om de-al lor pentru a „deschide uşile“ la Bucureşti în vedere atragerii de fonduri pentru comunitate: „În atragerea investiţiilor guvernamentale cred că este foarte important să ai oameni care să te poată ajuta să nu ţşi se pună piedici atunci când încerci să realizezi aceste investiţii“. Primarul de la PSD şi viceprimarul PNL au colaborat şi în mandatul anterior. 

 „Încercăm să punem pe primul loc interesul oamenilor“

Primarul Dănuţ Birău susţine că aleşii locali au înţeles decizia pe care a luat-o pentru că este în beneficiul comunităţii: „În urma alegerilor, PSD a obţinut un scor fluviu la Târgu Cărbuneşti. Eu am obţinut aproape 68%, lista consilierilor locali, 57%. În urma validării mandatelor, PSD are 10 mandate, PNL - 2, PMP -2 şi PP-USL, încă un mandat. Avem o majoritate absolută de două treimi şi putem trece absolut orice proiect, dar gândindu-mă la viitor, la anii ce vor urma, la faptul că s-ar putea să fiu tot în opoziţie faţă de partidul care se află la guvernare, trebuie să lăsăm la o parte acele orgolii personale şi interese de partid sau de grup şi să încercăm să punem pe primul loc interesul oamenilor şi al comunităţii pe care o reprezentăm şi a oamenilor care ne-au votat. De aceea, la Târgu Cărbuneşti sper să putem continua în aceeaşi echipă cu primar PSD şi viceprimar PNL, pentru a putea să ne continuăm proiectele începute, care se află în derulare în diverse stadii şi să dezvoltăm alte proiecte noi, să accesăm noi fonduri care să ducă la dezvoltarea localităţii noastre. 

Suntem o echipă sudată şi care a plecat la drum în urmă cu zece ani şi sunt oameni care au înţeles că am venit să facem treabă şi nu că sunt unii mai zmeii decât alţii şi că dorim să obţinem anumite funcţii“. 

Vă recomandăm să mai citiţi 

Cum a ajuns un cunoscut artist să adune gunoaiele lăsate de turişti în zona „Pădurii colorate“ din Gorj

Doi săteni morţi de COVID-19, conduşi de primar pe ultimul drum. „Am rămas cu un gol în suflet, nici familiile lor n-au venit la înmormântare“

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite