Minerii din zona Motru, concediu de odihnă forţat de Paşte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Minerii vor sta acasă pentru că stocurile de cărbune sunt foarte mari
Minerii vor sta acasă pentru că stocurile de cărbune sunt foarte mari

Angajaţii minelor din zona Motru, care fac parte din Complexul Energetic Oltenia (CEO), vor sta acasă, în concediul de odihnă, cu ocazia sărbătorilor pascale.

Cererea scăzut de energie electrică a dus la formarea unor stocuri mari de cărbune. Aproximativ 4000 de angajaţi din zona Motru vor efectua, de Paşte, cinci zile din concediu de odihnă. „Situaţia în care se află compania este de natură să ne impună, practic, această măsură, pentru că aveam cu 40% în plus cărbune faţă de cea ar fi trebuit să avem. Astfel, în perioada Paştelui sau în cea de dinainte să mai avem cinci zile de concediu de odihnă“, a spus Laurenţiu Ciurel, managerul general al CEO.

Termocentrala Işalniţa nu funcţionează

În această perioadă, complexul funcţionează cu doar cinci grupuri. Doar Termocentrala Rovinari merge la capacitate, de aceea în zona minieră nu se pune problema întreruperii activităţii. Vizaţi pentru efectuarea concediilor forţate sunt minerii din Motru, pentru termocentrala Işalniţa nu mai funcţionează de o lungă perioadă. „Carierele din Motru sunt cele care aprovizionează termocentrala de la Işalniţa“, a spus Ciurel.
 

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite