Medic gorjean condamnat la o pedeapsă de cinci ani de închisoare în dosarul „Mafia permiselor“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un singur medic  din lotul trimis în judecată în  dosarul „Mafia permiselor“ a primit o condamnare de cinci ani de închisoare cu executare.

Instanţa de judecată a Tribunalului Gorj a stabilit pedepsele pentru inculpaţii din dosarul „Mafia permiselor“, care au fost trimişi în judecată pentru eliberarea în mod ilegal de acte medicale pentru obţinerea permiselor auto şi de vânătoare. Cea mai grea pedeapsă a fost primită de medicul oftalmolog Dana-Maria Vodislav. Aceasta are de executat cinci ani de închisoare, asta pentru că se află în stare de recidivă, fiind condamnată în urmă cu mai mulţi ani la închisoare cu suspendare. „(…) revocă suspendarea condiţionată a pedepsei de 2 ani închisoare, urmând ca inculpata să execute în total 5 ani închisoare (…).  Deduce din pedeapsa aplicată inculpatei reţinerea, arestul preventiv şi arestul la domiciliu, începând cu 11.11.2013 până la 08.05.2015“, se arată în hotărârea instanţei.

Pedepse cu suspendare pentru alţi medici 

Medicul primar radiolog Elena Băltăreţu şi medicul specialist în medicina muncii Rodica Lehner au primit o condamnare de câte trei ani de închisoare cu suspendare sub supravegherea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 5 ani. De asemenea, asistenta medicală Elena Liliana Răcman a fost condamnată la un an de închisoare cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 3 ani, aceeaşi pedeapsă fiind primită şi de către medicul psihiatru Vasile Silian. Elena-Valentina Oprişor, psiholog, a fost achitată de instanţa de judecată.

Sentinţa Tribunalului Gorj nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel.

Vodislav primeşte înapoi bijuteriile şi o sumă mare de bani

Din suma ridicată de anchetatori din locuinţa medicului Vodislav, instanţa de judecata a decis confiscarea a aproape 200.000 de lei, la care se adaugă 90 de bijuterii din aur, în valoare de peste 45.000 de lei:

„Dispune confiscarea de la inculpata Vodislav Dana-Maria a sumei de 2210 lei reprezentând contravaloarea a 26 certificate medicale eliberate fără consultarea solicitanţilor (26 certificate medicale originale constatate la dosarul de urmărire penală x 85 lei/preţ consultare solicitant). (…) menţine sechestrul asigurator asupra sumei de 197.085 lei, din suma de 864.992 lei ridicată cu ocazia percheziţiei domiciliare efectuată la locuinţa inculpatei Vodislav Dana-Maria. Dispune restituirea din suma de 864.992 lei a sumelor de 479.547,11 lei reprezentând soldul SC. Optifarm. SRL Tg-Jiu şi 188.360,60 lei reprezentând soldul SC. Multimed. SRL Tg-Jiu. Dispune restituirea către inculpata Vodislav Dana-Maria a 4840 euro şi 90 obiecte confecţionate din aur şi argint în valoare totală estimată de 45988,51 lei, ridicate cu ocazia perchezţiilor domiciliare, bunuri predate Trezoreriei Române“.

Ce acuzaţii le sunt aduse cadrelor medicale 

Cadrele medicale trimise în judecată sunt acuzate de trafic de influenţă, luare de mită, fals intelectual, complicitate la uz de fals şi abuz în serviciu. Potrivit procurorilor, medicii aveau fişe medicale ştampilate „în alb“, care ulterior erau completate cu datele beneficiarului.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite