Medic gorjean, cercetat pentru emiterea de certificate false de vaccinare anti-COVID-19

0
Publicat:
Ultima actualizare:
A fost efectuată o percheziţie şi la cabinetul medicului din oraşul Baia de Aramă
A fost efectuată o percheziţie şi la cabinetul medicului din oraşul Baia de Aramă

Un medic gorjean din comuna Padeş, judeţul Gorj, care profesează în oraşul Baia de Aramă, din judeţul vecin, Mehedinţi, este anchetat că a eliberat certificate false de vaccinare anti COVID-19.

Oamenii legii au descins atât la cabinetul lui Ionuţ Victor Băloi, dar şi la adrese din Padeş, Tismana şi din judeţul Timiş. Pe lângă medicul gorjean, în anchetă mai este vizată şi asistenta medicală, dar şi o altă persoană care intermedia cumva eliberarea certificatelor.  Anchetatorii vor să afle câte certificate false au fost emise şi cine sunt beneficiarii acestora.

Pacienţi „vaccinaţi“ cu simptome grave de COVID-19

Ancheta a pornit după ce la spitalul din Timişoara s-au prezentat pacienţi cu simptome grave de COVID-19, dar care deţineau certificate de vaccinare. „În dosar se efectuează cercetări cu privire la infracţiunile de fals intelectual, uz de fals, fals informatic şi zădărnicirea combaterii bolilor, constând în aceea că mai multe persoane s-au prezentat pentru a fi internate la spital cu simptomatologie gravă de infectare cu virusul Sars-CoV-2 şi au prezentat la internare certificate de vaccinare anti-Covid, pentru care există suspiciunea că ar fi false. Ulterior executării percheziţiilor, vor fi puse în executare 8 mandate de aducere” a transmis IPJ Timiş.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite