Fostul director al Apelor Române din Gorj, condamnat la închisoare cu suspendare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alexandru Buduran a fost condamnat de prima instanţă de judecată
Alexandru Buduran a fost condamnat de prima instanţă de judecată

Fostul director al Serviciului de Gospodărire a Apelor Române Gorj, Alexandru Buduran, a fost condamnat, astăzi, de Judecătoria Târgu-Jiu la o pedeapsă de doi ani şi jumătate de închisoare cu suspendare.

Acesta a fost găsit vinovat pentru săvârşirea infracţiunii de delapidare în formă continuată şi pentru instigare la fals intelectual în formă continuată.

„Contopeşte pedepsele principale stabilite în pedeapsa cea mai grea de 2 ani închisoare, la care adaugă sporul de o treime din totalul celorlalte pedepse, rezultând în final pedeapsa de 2 ani şi 4 luni închisoare. În baza art. 91 Cod penal, dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei de 2 ani şi 4 luni închisoare pe un termen de supraveghere de 2 ani şi 6 luni de la data rămânerii definitive a prezentei”, a stabilit instanţa de judecată. Sentinţa nu este definitivă.

Totul a pornit de la un control efectuat de ITM Gorj

Alexandru Buduran a fost găsit vinovat de faptul că a folosit câţiva angajaţi şi utilaje din cadrul SGA Gorj la unele lucrări de construcţie la o casă de vacanţă în zona Rânca în perioada în care era în funcţia publică. Judecătorii au dispus acum anularea documentelor falsificate prin care se încerca să să dea o tentă de legalitate activităţilor desfăşurate. 

În urmă cu aproximativ un an, ITM Gorj i-a aplicat lui Buduran, care ocupa funcţia de director, o amendă de 140.000 de lei pentru că folosea muncitori la negru pentru construcţia de la Rânca. Fostul şef al SGA Gorj a contestat sancţiunea in instanţă, dar la Judecătoria Novaci a pierdut. Procesul s-a mutat la Tribunalul Gorj, unde este de în desfăşurare.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite