Mărţişoare făcute de micii artişti: flori de lut lucrate cu pasiune şi migală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cinci elevi au lucrat alături de profesoara Ana Lupu şi de fiica ei la confecţionarea mărţişoarelor FOTO: Alin Ion
Cinci elevi au lucrat alături de profesoara Ana Lupu şi de fiica ei la confecţionarea mărţişoarelor FOTO: Alin Ion

Ana Lupu, profesor de desen tehnic la Colegiul Tehnic „Ion Mincu“ din Târgu Jiu, a realizat împreună cu cinci elevi de gimnaziu mărţişoare unicat din lut. Aceasta este pasionată de olărit şi de modelarea lutului, iar, de mai mulţi ani, coordonează un cerc de creaţie în cadrul liceului în care îşi desfăşoară activitatea.

„Lucrăm la mărţişoare de un an de zile, dar am intensificat activitatea special pentru 1 Martie de aproximativ două luni. Sunt obiecte mici, care necesită multă atenţie. Ne-am axat doar pe lut, fără inspiraţie de pe internet sau dintr-o altă sursă. Sunt foarte mulţumită, pentru că sunt mărţişoare speciale create de mine şi de copiii de la cercul de creaţie de la Colegiul Tehnic «Ion Mincu»“, spune Ana Lupu. Toate mărţişoarele vor fi prezentate în cadrul unei expoziţii care va avea loc în cadrul liceului.

„Copiilor le-au plăcut motivele florale, astfel că am realizat mulţi trandafiri, ghiocei sau trifoi. Am mai realizat inimioare, gărgăriţe, fluturi şi tot ce şi-au imaginat copiii. Am respectat plăcerea privitoriului ca de 1 Martie să aştepte bucuria simbolului primăverii“, 

adaugă Ana Lupu.

martisor alin ion

Cristina are 12 ani şi vine la cercul de creţie de la începutul anului şcolar. „Am realizat mărţişoare cu motive floare. La început a fost destul de greu, dar, apoi, m-am obişnuit şi a fost mai uşor. Sunt obiecte mai mici şi necesită multă migală“, a explicat eleva.

martisor alin ion

Citeşte şi 

Parcare şi transport gratuit pentru toate femeile din Târgu Jiu de 1 şi 8 martie

Filarmonica Oltenia va concerta pe 8 martie la Târgu Jiu

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite