Maidanezi luaţi de pe străzile din Târgu Jiu şi schingiuţi. O femeie este cercetată de poliţie VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii au descins la locuinţa în care câinii sunt schingiuţi                              FOTO: IPJ Gorj
Poliţiştii au descins la locuinţa în care câinii sunt schingiuţi                              FOTO: IPJ Gorj

O femeie de 63 de ani este acuzată că adună câinii fără stăpân în curtea locuinţei sale din zona centrală a municipiului Târgu Jiu, după care animalele sunt înfometate şi rănite.

Poliţişti au descins la locuinţa femeii, care nu a fost găsită acasă. 

„În urma investigaţiilor efectuate de organele de cercetare penală din cadrul I.P.J. Gorj – Biroul pentru Protecţia Animalelor s-a stabilit faptul că în municipiul Târgu Jiu, pe bulevardul Constantin Brâncuşi, se află o casă în stare avansată de degradare, atât construcţia cât şi curtea aferentă, locaţie în care o femeie de 63 de ani ar deţine un număr mare de câini rasa metis comun, nemicrocipaţi şi fără aparţinător legal.

Analizând situaţia constatată se conturează ipoteza că, sub motivul aparent că ar fi iubitoare de animale, femeia colectează de pe domeniul public diverşi câini aparţinând rasei metis comun şi îi introduce în curtea locuinţei (unde de altfel şi domiciliază), unde îi supune la înfometare, diverse răniri şi îmbolnăviri, contribuind astfel şi la producerea unor fenomene de agresivitate extremă între câinii din curte, agresivitate ce conduce la atacarea reciprocă şi decesul ulterior al câinilor implicaţi.

Din cercetările efectuate de poliţişti s-a mai constatat că în curtea persoanei în cauză ar fi depozitate foarte multe gunoaie şi există vegetaţie abundentă, mediu impropriu deţinerii de câini.

Având în vedere aceste aspecte poliţişti din cadrul Biroul pentru Protecţia Animalelor s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de rănirea sau schingiuirea animalelor.

Pentru documentarea activităţii infracţionale, la data de 12 martie a.c., poliţişti din cadrul I.P.J. Gorj, Biroul pentru Protecţia Animalelor şi Serviciul de Ordine Publică vor organiza şi desfăşura o acţiune pentru punerea în executare a unui mandat de percheziţie domiciliară emis de Judecătoria Târgu Jiu, la locuinţa persoanei implicate, pentru identificarea obiectelor şi mijloacelor de probă care au legătură cu infracţiunea, luând în considerare faptul că femeia din Târgu Jiu a fost citată la sediul poliţiei, dar nu s-a prezentat, iar stabilirea contactului cu aceasta fiind imposibilă“, au transmis reprezentanţii Poliţiei Gorj.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite