Maica stareţă Evghenia Vaida a Mănăstirii Polovragi a trecut la cele sfinte. A fost înmormântată în prezenţa Mitropolitului Olteniei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Maica stareţă Evghenia Vaida a Mănăstirii Polovragi a trecut la cele sfinte la vârsta de 84 de ani. Aceasta a fost înmormântată, ieri, în cimitirul din incinta sfântului lăcaş de cult, aflat în judeţul Gorj, în apropiere de Cheile Olteţului, unde se află peştera Polovragi.

Evghenia Vaida a fost stareţa Mănăstirii Polovragi în ultimii 24 de ani. Maica Evghenia a fost o un exemplu de viaţă călugărească, de smerenie şi de pricepere în organizarea treburilor mănăstireşti. „A fi conducătorul unei mănăstiri este cu adevărat a te integra în «jugul» Mântuitorului Hristos şi a lua sarcina pe care Domnul ţi-a încredinţat-o. Maica Evghenia a fost o pildă de viaţă călugărească, de ascultare, de smerenie, de grijă pentru obştea şi mănăstirea aceasta, pentru că s-a străduit, zi şi noapte, ca să fie cu adevărat învrednicită să primească cununa celor aleşi în Împărăţia Lui Dumnezeu. Faţă de Biserică şi faţă de obştea monahală şi-a făcut pe deplin datoria şi a considerat că lucrul cel mai important pentru fiecare în parte este ca să se unească cu Mântuitorul Iisus Hristos şi să primească ceea ce este sfânt şi ceea ce o face fericită în viaţa călugărească, pentru a primi cununa Împărăţiei cerurilor“, a spus Înaltpreasfinţia Sa.

Vizitată la spital de Mitropolitul Olteniei cu trei zile înainte de a muri

Maica Evghenia a fost vizitată la spital cu trei zile înainte de a-şi da sfârşitul chiar de Mitropolitul Olteniei. Stareţa i-a cerut Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit să-i dea binecuvântarea pentru a pleca de pe acest pământ.

„Prin suferinţă ajungem cu adevărat să dobândim smerenia, virtute atât de importantă pentru viaţa noastră! Aşadar, după această suferinţă, când am cercetat-o la spital mi-a spus cu multă smerenie, şi în acelaşi timp cu multă evlavie, să-i dăm binecuvântare să plece! Într-adevăr, trei zile au mai trecut timp în care a postit şi s-a rugat şi iată că acum, în această duminică sfântă, maica stareţă participă la învierea cea veşnică, ziua cea marte a Împărăţiei Lui Dumnezeu şi se va ferici în viaţa veşnică. Îi aducem mulţumire şi Slavă Lui Dumnezeu şi Îl rugăm ca maica stareţă, şi sufletul ei, să ajungă cu drepţii în Împărăţia Cerurilor. Aşadar, să ne rugăm pentru ca sufletul preacuvioasei maicii stareţe, Evghenia stavrofora, să fie acceptat cu drepţii în Împărăţia Cerurilor“,

a mai spus IPS Irineu.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite