Licitaţie pentru construirea unităţii de brichetare a cărbunelui de la Motru

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O parte din cărbunele extras din zona Motru va fi transformat în brichete
O parte din cărbunele extras din zona Motru va fi transformat în brichete

Complexul Energetic Oltenia (CEO) va organiza joi, 23 octombrie, o licitaţie pentru construirea staţiei de brichetare a cărbunelui din zona Motru.

Cărbunele din zona Motru va fi transformat în brichete pentru centralele termice. Ultimele analize de laborator au arătat că minereul are o putere calorică foarte mare, astfel că este foarte bun pentru a fi prelucrat. Licitaţia pentru desemnarea firmei care se va ocupa de construirea unităţii va avea loc peste câteva zile. Analizele de laborator au arătat că minereul extras din zona Motru poate fi folosit la realizarea brichetelor pentru funcţionarea centralelor. 

„Am întârziat poate nepermis de mult cu această linie, pentru că am vrut să fiu sigur că nu arunc nişte sute de mii de euro fără să am rezultat, că din cărbunele de la Motru se pot face brichete. Am primit răspunsul de la laborator: sunt excepţionale. Au 3200 de Kcal. Există un întreg procedeu“, a declarat Laurenţiu Ciurel, într-un interviu acordat TV Sud.

CEO ar putea obţine certificate verzi

CEO ar putea să obţină şi certificate verzi, în urma realizării brichetelor din cărbune. „Putem lua certificate de CO pentru că sunt într-un amestec cu un liant şi conţine var şi reţine sulful în cenuşă şi nu-l evazuează pe coş şi putem crea locuri de muncă şi alternatica vinderii unor cantităţi mari de cărbune. La ora asta, vindem sute de mii de tone de cărbune nepreparat. Va fi o piaţă interesantă, în ideea că gazul şi energia se vor scumpi“, a precizat Laurenţiu Ciurel. 

Un alt proiect ar putea fi pus în practică în zona Motru. „Mai avem un proiect pentru zona Motru, de lichefiere a lignitului, pentru a încerca să creăm o alternativă pentru ipostaza în care Craiova II şi Işalnţa merg mai descărcate“, a spus Laurenţiu Ciurel. 

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite