Liceeni, cazaţi în aceleaşi cămine cu tinerii proveniţi de la centrele de plasament

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În căminele de elevi de la două licee din Târgu Jiu sunt cazaţi, pe lângă elevi, şi tinerii proveniţi din centrele de plasament din oraş. Primăria a luat această măsură pentru că cei care împlineau 18 ani şi ieşeau din sistemul de protecţie oferit de stat nu aveau unde să locuiască şi dormeau pe străzile oraşului.

Astfel, tinerii nefalimişti au fost cazaţi în căminele Liceului Auto «Traian Vuia», iar familişti la Liceului nr. 5. 

Ultimul etaj al Liceului Auto este ocupat de tinerii proveniţi de la centrele de plasament. „Nu este o situaţie normală. Ocupă ultimnul etaj, unde sunt 120 de camere. Sunt 130 de tineri care sunt cazaţi în căminul liceului. Au intrare separată de cea a elevilor, dar curtea este comună. Nu au existat conflicte cu elevii, dar se mai ceartă între ei. Lucrătorii primăriei vin şi le fac curăţenie. Am făcut demersuri la Primăria Târgu Jiu pentru a fi mutaţi şi am primit promisiuni că situaţia va fi rezolvată chiar anul viitor“, a spus Alina Dănăricu, director al Liceului Auto. 

Primăria caută soluţii pentru mutarea tinerilor 

Conducerea şcolii susţine că este o mare nevoie de spaţii, mai ales că numărul elevilor care vin să stea în cămin este în creştere: „Acum se află în cămin în jur de 70 de elevi, dar vor veni cei din clasele mai mari care încep şcoala mai târziu şi se va ajunge la 150 de elevi în cămin. Normal că avem nevoie de spaţii pentru activităţile şcolare. 

Jonuţ Jilăveanu, şeful Serviciului de Gospodărire Comunală din cadrul Primăriei Târgu Jiu, a precizat că se caută soluţii pentru cazarea tinerilor proveniţi din centrele de plasament, una dintre variante ar fi construirea unui bloc de locuinţe sociale. 

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite