Licean gorjean câştigător al unui concurs de informatică: „Probabil că în judeţul Gorj nu mă voi întoarce decât în vizită“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alexandru Corlan a obţinut numeroase premii la concursurile de informatică               FOTO Alin Ion
Alexandru Corlan a obţinut numeroase premii la concursurile de informatică               FOTO Alin Ion

Alexandru Corlan (19 ani), elev la specializarea matematică-informatică din cadrul Colegiului Naţional „Ecaterina Teodoroiu“, a câştigat medalia la bronz la concursul Infomatrix, care a avut loc la Bucureşti, pe data de 8 aprilie. Tânărul se pregăteşte de bacalaureat şi admiterea la facultate, iar este câteva luni va pleca din judeţul Gorj.

Alexandru a participat la categoria „Computer Art“ cu un proiect împotriva consumului de droguri: „Anul trecut am participat cu un proiect antifumat care a constat într-un cub 3 D. Anul acesta am participat cu un proiect împotriva drogurilor. Am realizat un afiş pe tema dependenţei de droguri. E vorba despre un anumit om aflat într-o staţie de metrou sumbră. Am strâns mai multe fotografii. Am adăugat o serie de efecte pentru a inspira ideea de singurătate. În momentul respectiv, tânărul se droga. Am adăugat pe tavan câteva zgârieturi prin care am dorit să sugerez dorinţa de evadare. Am adăugat un efect prin care tânărul dependent de droguri începea să se topească din zona picioarelor. Am lucrat la acest proiect timp de câteva zile, dar îl pregătesc de aproximativ o lună. Ideea mi-a venit de la faptul că drogurile încep să reprezinte şi în România o problemă din ce în ce mai mare“, ne explică elevul afişul său. 

Vrea să studieze în străinătate

Alexandru Corlan se pregăteşte să susţină examenul de bacalaureat şi de admiitere la Facultatea de Telecomunicaţii din cadrul Politehnicii Bucureşti. Acesta doreşte chiar să studieze în străinătate: „Încerc să-mi ating toate scopurile pe care mi le-am propus şi o să încerc să urmez şi cursurile universitare în străinătate, printr-o bursă. Am ales telecomunicaţiile pentru că este ceva ce mi-a plăcut de la început. Am avut calculator de la o vârsta de cinci ani şi m-am ataşat foarte mult de acest domeniu. Am început, ca orice copil cu jocuri şi a început să-mi placă din ce în ce mai mult. Când am ajuns la liceu am început să dezvolt diferite proiecte. Am participat ca voluntar în multe acţiuni“. 

Vrea să-şi deschidă propria afacere

Tânărul doreşte să-şiu deschidă propria afacere în domeniul IT şi spune că în Gorj se va întoarce doar în vizită:

„Vreau să ajung la un nivel superior cu informatica şi să-mi deschid o mică afacere de dezvoltare web, pagini web şi grafică. În domeniul IT nu există şomeri. Probabil că în Gorj nu m-aş întoarce decât să-l vizitez. Este un judeţ frumos, dar nu există aşa de multe posibilităţi ca într-un judeţ mult mai mare. Doresc să-mi găsesc un job în timpul facultate pentru a căpăta experienţă şi a mă dezvolta singur. Îmi place şi partea de hardware, dar cred că merg mai mult pe soft, pentru că este un domeniu mai avansat“. 

Corlan

Carmen Preoteasa, profesor de informatică, ne spune că Alexandru s-a implicat în fiecare an în proiecte: „Am câteva proiecte pe pagini web. Nu a fost an în care Alexandru să nu participe la concursuri sau să se implice în diferite proiecte“. Potrivit acesteia, la concursul Infomatrix au particuipat au participat cinci elevi de la Colegiul Naţional Ecaterina Teodoroiu. „Au fost peste 200 de proiecte din toată ţara pe diferite secţiuni: computer art, programare, robotică, hardware control. Au participat elevi din toată ţara, iar cei care au ocupat locul I vor participa la faza internaţionmală din luna mai. Alexandru Corlan a obţinut, pentru al doilea consecutiv, medalia de bronz“, a precizat Carmen Preoteasa. 

Conform datelor statistice, între 2002 şi 2011, populaţia municipiului Târgu Jiu a scăzut cu peste 14.000 de persoane, pentru că cei mai mulţi tineri aleg să plece în alte oraşe sau ţări. 

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite