Investiţie de 140 milioane de euro la termocentrala Rovinari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul de Supraveghere al Complexului Energetic Oltenia (CEO) a aprobat o investiţie de 140 milioane de euro la grupul energetic numărul 5 de la Sucursala Electrocentrale Rovinari.

Lucrările se vor desfăşura pe o perioadă de cinci ani. „Este o investiţie importantă, din care a demarat deja prima etapă, adică cea pregătitoare a lucrărilor. Finanţarea va fi asigurată din bugetul de la Complexul Energetic Oltenia în următorii cinci ani. De asemenea, este cert şi faptul că nu vom mai plăti certificate verzi pentru energia pe care o consumăm. Vom mai primi suma de 18 milioane de euro pentru servicii de sistem. Banii trebuia să îi primim încă de la începutul anului“, a spus Laurenţiu Ciurel, managerul Complexului Energetic Oltenia.

Singura companie care are autorizaţii de mediu

Investiţiile realizate de CEO în ultimii ani pentru modernizarea grupurilor se ridică la peste un miliard de euro, fiind singurul producător de energie pe cărbune din ţară care s-a conformat la cerinţele UE şi are şi autorizaţii de mediu.

Conform conducerii unităţii, profitul net pe anul 2014 a fost afectat şi de cheltuielile cu dobânzile, în sumă de peste 50 milioane lei. Dobânzile sunt aferente creditelor în valută contractate de fostele complexuri energetice pentru realizarea de investiţii. 

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite