Hoţ de lemne urmărit prin pădure cu focuri de armă de către poliţişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bărbatul a fost prins când încerca să şteargă urmele tăierii de arbori     Foto: Arhiva Poliţia locală Slatina
Bărbatul a fost prins când încerca să şteargă urmele tăierii de arbori     Foto: Arhiva Poliţia locală Slatina

Un bărbat de 44 de ani, din comuna Runcu, a fost urmărit prin pădure de către poliţişti, după ce a fost prins în timp ce încerca să şteargă urmele tăierii de arbori.

Oamenii legii au fost nevoiţi să folosecă armamentul din dotare. Până la urmă, acesta a fost prins, după ce s-au tras mai multe focuri de armă.

„Poliţişti din cadrul Postului de Poliţie Runcu au fost sesizaţi prin SNUAU 112, cu privire la faptul că un bărbat de 44 de ani, din comuna Runcu, taie fără drept şi fără marcă silvică arbori de esenţă salcâm, de pe un teren ce aparţine unui localnic. La faţa locului, s-au deplasat lucrători din cadrul Secţiei 1 Poliţie Rurală Târgu Jiu, care au surprins autorul în timp ce încerca să şteargă, prin ardere, urmele tăierii. La apariţia organelor de politie autorul a fugit cu un autoturism de teren, iar poliţiştii au plecat în urmărire efectuând trei focuri de arma fără a reuşi oprirea acestuia, au transmis reprezentanţii Poliţiei Gorj.

Sursa citată mai menţionează că la fata locului au fost direcţionate efective suplimentare de politie, autorul faptei fiind prins în comuna Peştişani şi condus la sediul Politiei Municipiului Târgu Jiu pentru cercetări penale.

Suspectul a fost reţinut 

Suspectul de furt de lemne a fost reţinut pentru 24 de ore. 

„În baza prozatorului administrat, organele de poliţie au dispus faţă de bărbat măsura reţinerii pentru 24 ore pentru comiterea infracţiunilor de furt de arbori tăiati din vegetaţia forestieră situată în afara fondului forestier şi sustragerea sau distrugerea de probe, fiind introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al IPJ Gorj. În cursul zilei de duminică. acesta va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu, cu propuneri legale“, a precizat Corina Scurtu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Gorj.

Vă recomandăm să mai citiţi:

Cadoul Gabrielei, premianta din Gorj care visează să devină poliţistă. Ce surpriză i-au făcut oamenii legii

Deşeuri descărcate de societatea de salubritatea din Târgu Jiu în curtea unui localnic. Poliţia Locală a intervenit

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite