Grădiniţă modernizată cu un milion de euro, închisă de opt luni. Copiii învaţă într-un spaţiu improvizat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Modernizarea grădiniţei din comuna Turburea este finalizată, dar clădirea stă închisă de opt luni
Modernizarea grădiniţei din comuna Turburea este finalizată, dar clădirea stă închisă de opt luni

O grădiniţă din comuna Turburea, judeţul Gorj, care a fost modernizată cu suma de un milion de euro, stă închisă, în timp ce elevii învaţă într-un spaţiu imrovizat.

O grădiniţă modernizată cu un milion de euro din comuna Turburea stă goală de mai bine de opt luni de zile. Primarul comunei Turburea, Ion Bîrcă, susţine că de opt luni încearcă să redeschidă grădiniţa, dar Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj se opune: „Am o grădiniţă făcută pe fonduri europene şi nu vor să mute copiii în acea grădiniţă. Cei mici stau în nişte spaţii improvizate. Asta înseamnă Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj. Am un respect deosebit despre domnul Staicu, pentru că a încercat să rezolve această situaţia, dar doamna care este pusă acolo nu cred că este cu picioarele pe pământ. De opt luni încerc să-i mut pe aceşti copii în această grădiniţă care este dotată şi amenajată în mod corespunzător. Am făcut o adresă către ei pentru a se modifica reţeaua şcolară acum, dar spun că reţeaua şcolară se modifică la jumătatea anului. Nu cred că este mare lucru să se aprope şi acum de către Consiliul de Administraţie. Vin cu tot felul de tertipuri. Dacă este făcută pe fonduri europene şi se află la 30 de metri de spaţiile în care învaţă copiii,. Pun directori tot felul de oameni. Ar trebui ca 70 de copii să se mute aici“.

Adresele primăriei, fără răspuns

Edilul spune că a trimis o serie de adrese pentru ca grădiniţa să fie deschisă, dar fără rezultat: „Le-am trimis o serie de adrese. Este vorba de patru grupe de copii, dar motivează că nu sunt copii. Ei trebuie să verifice dacă vin copiii la grădiniţă. Politicul se bagă prea mult în învăţământ, deoarece pui oameni incompetenţi. Şi cei de la PSD au o vină pentru că au pus oameni pe acolo de nu ştiau ce este cu ei. Îmi doresc ca lucrurile să meargă bine în localitate“.

ISJ Gorj: „Nu are autorizaţii pentru a putea funcţiona“

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj susţin că nu au fost obţinute încă toate autorizaţiile necesar pentru ca grădiniţa să fie deschisă: „Corpul de clădire este unul nou, nerecepţionat şi fără aviz de conformitate din partea DSP, ISU etc. Aceste avize nu au fost obţinute până la momentul acesta de către Primărie, care gestionează spaţiile oricărei unităţi de învăţământ. Fără obţinerea acestor avize, copiii nu pot fi mutaţi în acel spaţiu. A fost trimisă o echipă de la IŞJ Gorj la faţa locului pentru evaluarea stării de fapte.

Astăzi s-a purtat o discuţie cu primarul comunei, urmând ca avizele să fie obţinute de către primărie cât mai repede posibil. Abia ulterior preşcolarii pot fi mutaţi legal în acel spaţiu“, a transmis Ionuţ Catrina, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj.

Târgu-JiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite