Gorjul, reprezentat la Satul Francofoniei de la Montreux

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Produsele tradiţionale din Gorj au ajuns şi la Montreux
Produsele tradiţionale din Gorj au ajuns şi la Montreux

Judeţul Gorj este prezent la Montreux, Franţa, la standul României din Satul Francofoniei, cu produse realizate de meşteri populari autohtoni şi materiale promoţionale.

Consiliul Judeţean Gorj a trimis la manifestarea care precede Sommet-ul Francofoniei o serie de obiecte reprezentative pentru arta populară gorjenească şi pentru Târgu-Jiu. Vizitatorii francezi şi străini vor putea viziona un film despre potenţialul turistic al Gorjului şi vor primi în dar atât obiecte de artizanat ale meşterilor de la Şcoala Populară de Artă Târgu-Jiu, cât şi alte produse cu elemente care amintesc de originea gorjenească a marelui sculptor Constantin Brâncuşi, puse la dispoziţie de Direcţia Municipală de Cultură „Constantin Brâncuşi”.


La Sommet-ul Francofoniei mai participă, din partea României, Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Institutul Cultural Român, Muzeul „Constantin Brâncuşi”, Primăria satului Saschiz – Judeţul Mureş, Muzeul Naţional Peleş, Muzeul Ţăranului Român şi Institutul de Etnografie şi Folclor.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite