Gorjeanca Lidia Şimon a câştigat maratonul de la Osaka

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lidia Şimon
Lidia Şimon

Atleta Lidia Şimon a câştigat duminică ediţia inaugurală a maratonului de la Osaka, cu timpul de 2 ore 32 min 48 sec, informează cotidianul japonez The Yomiuri Shimbun, unul dintre organizatorii evenimentului.

Şimon a fost urmată pe podium de atletele japoneze Kiyoko Shimahara (2:33:36) şi Yuri Yoshizumi (2:40:31).

Şimon a mai câştigat de trei ori maratonul de la Osaka în vechea sa formulă (1998, 1999, 2000), când competiţia era destinată numai femeilor.

"E formidabil că am câştigat primul maraton de la Osaka. Am auzit multă lume spunându-mi pe nume, 'Lidia, Lidia.' Asta m-a făcut să simt că Osaka e pentru mine ca a doua casă", a declarat ea.

Duminică, în proba masculină s-a impus kenyanul Elijah Sang, cu timpul de 2:12:15, care i-a devansat pe rusul Aleksei A. Sokolov (2:13:15) şi pe fratele său mai mare, Salim Kimutai Kipsang (2:14:18).

Peste 27.100 de concurenţi au participat la această cursă, urmărită de mai bine de un milion de spectatori.

În noua sa formulă, maratonul de la Osaka are un caracter caritabil. Toţi participanţii în cursa de duminică au donat câte 500 de yeni. O parte a donaţiilor vor fi folosite pentru eforturile de reconstrucţie în zonele devastate de cutremurul care a lovit estul Japoniei în luna martie.

Lidia Şimon s-a născut în comuna gorjeană Turburea şi a făcut primii paşi în atletism în judeţul Gorj. Tot din Turburea provine şi o altă mare atlet: Constantina Diţă Tomescu.

Târgu-JiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite