FOTOGALERIE Au venit de la peste 400 de kilometri pentru a se căsători la Poarta Sărutului de Valentine'Day

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi tineri au venit, ieri, tocmai de la Baia Mare, de la o distanţă de peste 400 de kilometri, pentru a se căsători de Valentine's Day la Poarta Sărutului. Alte două perechi de îndrăgostiţi din Craiova şi Târgu Jiu au spus «Da» pentru o viaţă împreună şi s-au sărutat în faţa monumentului dedicat iubirii.

Au trecut peste toate obstacolele şi au venit la Târgu Jiu de la sute de kilometri pentru se căsători în faţa Porţii Sărutului. Două perechi de îndrăgostiţi din Baia Mare şi Craiova, precum şi doi tineri din Târgu Jiu şi-au unit destinele, de Valentine's Day, la Poarta Sărutului. 

Faima căsătoriilor la Poarta Sărutului a depăşit graniţele judeţului, iar autorităţile se aşteaptă să vină tineri chiar din străinătate ca să-şi unească destinele la Târgu Jiu. Au spus «Da» pentru o viaţă împreună şi s-au sărutat în faţa monumentului închinat iubirii. Ofiţerul stării civile a fost primarul municipiului Târgu Jiu, Florin Cârciumaru, cel care, în urmă cu 13 ani inaugura aceste căsătorii care au devenit acum o tradiţie. 

Căsătorii cu peripeţii

Emoţiile nu au lipsit, iar tinerii care au devenit soţ şi soţie îşi vor aduce aminte toată viaţă această zi specială. 

Soţii Dragoş, de astăzi, din Baia Mare au ajuns în ultimul moment la cununia civilă din Parcul Central. Au întârziat câteva ore din cauza unui accident petrecut pe Defileul Jiului, dar totul s-a terminat cu bine. „A meritat drumul până la Târgu Jiu, pentru că am avut ceva probleme pe drum. Nu a mai contat distanţa. Am parcurs 432 de kilometri. Pe Defileul Jiului a fost un accident cu un tir şi am întârziat trei ore. Am ajuns chiar la limită“, ne-a spus mireasa. 

S-au hotărât să vină la Târgu Jiu după ce au văzut că perechile care se căsătoresc în faţa monumentului dedicat iubirii nu s-au despărţit: „Am văzut pe Internet despre această tradiţie şi am înţeles că majoritatea perechilor care s-au căsătorit aici nu au divorţat niciodată. Vrem să avem o căsnicie trainică şi să nu divorţăm niciodată. Este un loc mai deosebit. Ne întoarcem la Baia Mare unde va fi petrecerea“. 

Familia din Craiova a greşit drumul către Târgu Jiu, iar naşii au primit o amendă de circulaţie. „Este un moment şi un loc special pentru a ne uni destinele. Am avut unele mici probleme pe drum, pentru că am greşit traseul, dar până la urmă am ajuns“, a spus ginerele Ionuţ Nicolescu. 

A cincea oară când se organizează căsătorii la Poarta Sărutului

Este pentru a cincea oară când se desfăşoară căsătorii de Valentine's Day la Poarta Sărutului. „Astăzi am avut ocazia să oficiem căsătoriile unor tinerin din Baia Mare, din Craiova, cât şi din Târgu Jiu. Au fost mai multe solicitări din afara judeţului, ceea ce înseamnă că tradiţia  prinde viaţă şi în alte zone ale ţării“, a spus primarul Florin Cârciumaru. 

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite