FOTO Zeci de elevi şi profesori din patru ţări europene au gătit, la Târgu Jiu, preparate culinare care vor fi servite la Parlamentul European

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nouă profesori şi 24 de elevi de la patru licee din Franţa, Italia, Polonia şi Grecia au participat, săptămâna trecută, la un proiect pe teme de gastronomie desfăşurat în judeţul Gorj. Aceştia au gătit împreună cu elevii şi cadrele didactice de la Liceul Tehnologic ,,G-ral Constantin Şandru“ Bîlta, din comuna Runcu, partener în acest proiect.

Elevii străini au fost cazaţi în comuna Runcu la familiile elevilor de la Liceul Tehnologic, astfel că s-au legat prietenii strânse, atât între tinerii participanţi la proiect, precum şi între ceilalţi membrii ai comunităţii. Gazdele, de la Liceul Tehnologic ,,G-ral Constantin Şandru“, au pregătit pe 1 Decembrie, prima zi de desfăşurare a proiectului, un spectacol prezentat în Căminul Cultural Bîlta cu ocazia Zilei Naţionale a României.

În cadrul proiectului ,,L’Europe est servie”, elevii români şi străini au gătit împreună, la un restaurant din Târgu Jiu, un meniu european, care va fi servit în luna mai 2015 la restaurantul Parlamentului European de la Strasburg din Franţa. Printre preparatele culinare s-au numărat: cupă cu ficat de gâscă, cu dulceaţă de ceapă şi ruladă cu sos şi paste. Mâncărurile au fost degustate, apoi, de participanţii români şi străini din cadrul proiectului. 

Proiect în valoare de 15.000 de euro

Pe parcursul desfăşurării proiectului au fost vizitate obiective turistic, cum ar fi Ansamblul Monumental «Calea Eroilor» din Targu-Jiu, Muzeul Satului de la Curtişoara, mănăstirile Tismana şi Lainici, precum si Peştera Bolii şi Castelul Corvinilor din judeţul Hunedoara. 

Proiectul Multilateral Comenius “L`Europe est servie“ este finanţat de Comisia Europeană, prin Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale din Romania, cu suma de 15.000 de euro.

   Obiectivele generale ale proiectului au constată în promovarea dimensiunii europene prin cunoaşterea reciprocă a culturilor , tradiţiilor şi sistemelor educaţionale diferite, promovarea lexicului limbii engleze în domeniul serviciilor turistice, cu accent pe latura practică, aplicativă, din domeniul turistic,cultural şi gastronomic, produsul final fiind constituit dintr-un  meniu comun european“, a spus Daniel Giorgi, directorul Liceul Tehnologic ,,G-ral Constantin Şandru“

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite