FOTO Inundaţii la Drăguţeşti. Mai multe locuinţe au fost inundate din cauza lucrărilor de modernizare a DN 66

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai multe gospodării din comuna Drăguţeşti au fost inundate, astăzi, din cauza lucrărilor de modernizare a Drumului Naţional 66.

Localnicii s-au arătat indignaţi de situaţia creată şi mai ales de faptul că drumarii i-au sfidat. „Venii unul de la Drumuri şi spuse oamenilor că şi-au pus ei casele greşit, nu a greşit proiectantul proiectul! Nu se poate face nimic, ne-a mai zis. Domnul Tudor nu ne răspunde la telefoane”, a declarat unul dintre consilierii locali ai Consiliului Local Drăguţeşti. 

Localnicii sunt revoltaţi

Lucrătorii care se ocupă de modernizarea drumului sunt acuzaţi că nu au realizat în mod corespunzător lucrările de reabilitare. „Au venit să ne spună că ne-am pus casele greşit. Ei au pus gurile de pod cu mult deasupra faţă de cum au fost. Au înfundat podurile care erau mai de mult. Pe luncă apa are un metru şi ceva, vine peste noi. Avem grădinile inundate complet. Ne este teamă că va ajunge în curte, în case”, a spus un localnic. 

Familiile afectate susţin că lucrările dnu au fost executate cum trebuie. „Cum să ne spună că am pus casele greşit? Au făcut lucrarea greşit, în bătaie de joc. A intrat apa până în curte, am prins găinile ca să le ia apa. Grădina din spate este plină ochi şi apa încă vine din pârâu. Au făcut greşit şanţurile, nu le-au terminat şi acum stăm noi cu frică. Apa intră şi în beci. Nu ne bagă nimeni în seamă, vine prăpădul peste noi şi dacă ploă atât de tare cum plouă acum, este vai de noi”, a spus o altă localnică. 

Apa nu mai are pe unde să se scurgă

Persoanele afectate de inundaţii spun că apa nu a mai avut pe unde să se scurgă şi a intrat în gospodăriile lor. „Balta Tămăşeştilor a ieşit peste noi căci nu mai are pe unde să se scurgă. Unii spun că e problema proiectantului, nu mai este mult şi va intra apa în casă. Eu am mama paralizată de 21 de ani, ce să fac cu dumneaei. Au făcut aici, la drum un pod, care are rol de baraj. Opreşte toată apa. De ce până să facă ei drumul nu am avut probleme?”, a spus una dintre persoanele a căror gospodărie a fost afectată. 

Ion Tudor, şeful Secţiei Drumurilor Naţionale Târgu Jiu, a spus că responsabilitatea îi revine constructorului: „Am fost acolo şi cu domnul prefect şi cu consultantul. Nu se poate interveni în afara drumului. Nu drumul este cauza“.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite