FOTO Autospecială cu scară de intervenţie la peste 30 de metri, donată de francezii din Forbach municipiului Târgu Jiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O autospecială marca Mercedes pentru intervenţii la înălţime a fost donată astăzi Serviciului pentru Situaţii de Urgenţă dinn cadrul Primăriei Târgu Jiu.

Maşina donată de Primăria oraşului Forbach municipiului Târgu Jiu a fost prezentată în Piaţa Prefecturii. Autospeciala va intra în dotarea Serviciului de pompieri voluntari care va lua fiinţă după data de 1 ianuarie în cadrul Primăriei Târgu Jiu, dar va fi folosită la o serie de acţiuni edilitar gospodăreşti. Primele lucrări la care va fi folosită maşina vor consta în împodobirea oraşului pentru sărbătorile de iarnă. „După 1 ianuarie vom organiza şi noi serviciul de pompieri voluntari şi la Primăria Târgu-Jiu. Acum, că avem această maşină în dotare, vom putea interveni în caz de avarii sau de alte urgenţe. Este o maşină bine venită şi ne bucurăm, pentru că ea are foarte multe utilizări. Nu va mai fi nevoie să intervenim şi să cerem de la CEZ sau de la alte instituţii. Este pentru intervenţii la înălţime, sunt sigur că ne-o vor solicita şi pompierii militari acolo unde nu fac faţă”, a spus primarul municipiului Târgu Jiu, Florin Cârciumaru.

Autospeciala este dotată şi cu şenile pentru deplasarea pe drumuri înzăpezite

Autospeciala a fost folosită din anul 1993 de către Serviciul voluntar de pompieri din Forbach la tot felul de intervenţii. „Vehicul a fost pus în funcţiune în 1993 şi a lucrat până în noiembrie 2013. Este prima autospecială omologată în Franţa şi care are platformă şi nacelă, legate una de alta. Înainte ea era detaşată şi trebuia ataşată scării. Acum este mult mai rapid şi se poate lucra direct şi mai repede. Scara are 31 de metri şi pe platformă pot sta doi pompieri. Ea poate fi pilotată de jos, de la turelă dar şi direct din nacelă, pentru că are dublă comandă. Pot fi salvaţi oameni din apartamente în flăcări, oameni bolnavi aflaţi în poziţie verticală şi pot fi înlăturate obiecte periculoase în caz de furtună, ramuri, ţurţuri”, a spus comandant Marc Persello, pompier profesionist, comandant al Centrului din Forbach, Franţa. Autospeciala este dotată şi cu şenile pentru depălasarea pe drumuri înzăpezite. 

Inspectorul şe f al ISU Gorj, Liviu Dumitraşcu, a spus că maşina poate să vină chiar în sprijinul pompierilor profesionişti: „Autospeciala poate să vină şi în sprijinul pompierilor profesionişti la nevoie. Autospeciala va permite lucrul la înălţime până la 32 de metri şi vom desfăşura activităţi de pregătire în comun astfel încât personalul de Primăria Târgu Jiu care va deservi autospeciala să fie instruit conform procedurilor de intervenţie“

Târgu-JiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite