Fostul primar al comunei Crasna  a fost arestat. Iulian Bocşe este acuzat de DNA de luare de mită şi abuz în serviciu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iulian Bocşe a fost primarul comunei Crasna
Iulian Bocşe a fost primarul comunei Crasna

Fostul primar al comunei Crasna, Iulian Bocşe, a fost reţinut de DNA sub acuzaţiile de luare de mită şi abuz în serviciu. Tribunalul Bucureşti a dispus arestarea preventivă a acestuia pentru 30 de zile.

Iulian Bocşe ocupă funcţia de şef al Biroului resurse umane şi relaţii cu publicul din cadrul Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Bucureşti şi, potrivit DNA, a pretins o sumă de bani pentru a favoriza o persoană la un concurs de promovare pe post: „Inculpatul Bocşe Iulian (şef al Biroului resurse umane şi relaţii cu publicul din cadrul Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Bucureşti) a pretins de la Cuzuc Dan-Constantin suma de 15.000 de euro, în schimbul favorizării lui Toader Simona Elena, la concursul de promovare organizat în septembrie 2014. Din această sumă, până în prezent, Bocşe Iulian a primit de la Cuzuc Dan-Constantin aproximativ 5.000 de euro. Totodată, rezultă suspiciunea rezonabilă în sensul că Bocşe Iulian, şef al Biroului resurse umane şi relaţii cu publicul din cadrul Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Bucureşti şi membru al comisiei de concurs desemnate pentru concursul organizat în septembrie 2014 (organizat pentru ocuparea unor posturi vacante de execuţie în cadrul instituţiei menţionate), şi-a îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu cu prilejul desfăşurării concursului menţionat, pentru a obţine promovarea acestui concurs de către Toader Simona Elena“.

Alte două persoane sunt urmărite penal în acelaşi dosar. „CUZUC DAN-CONSTANTIN, sub aspectul infracţiunilor de dare de mită şi instigare la abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau altul foloase necuvenite; TOADER SIMONA ELENA, sub aspectul infracţiunilor de complicitate la dare de mită şi complicitate la instigare la abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau altul foloase necuvenite“, se arată într-un comunicat al DNA.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite