Florin Mergea, cea mai mare surpriză de la Australian Open 2015. Tatăl tenismenului: „Este cel mai frumos cadou de ziua lui“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mergea şi Inglot au pordus surpriza la Australian Open
Mergea şi Inglot au pordus surpriza la Australian Open

Medicul chirurg Florin Mergea este tatăl tenismenulului cu acelaşi nume care a reuşit să producă cea mai mare supriză de la Australian Open 2015, învingând la proba de dublu, alături Dominic Inglot, perechea formată din fraţii Bryan. Chirurgul este cel care i-a pus racheta în mână fiului său şi l-a susţinut să practice sportul alb.

Chirurgul spune că fiul său este capabil să atingă performanţe şi mai mari: „Este o perfomanţă mare şi un cadou frumos de ziua lui de naştere (n.r. - Florin Mergea este născut pe 26 ianuarie). Nu este cea mai mare performanţă. Consider că cea mai mare perfomanţă a fost semifinala de la Roland Garros. Totuşi, victoria în faţa fraţilor Bryan, numărul unu în lume şi care domină de mai mult timp proba de dublu, este o perfomanţă deosebită. Sunt foarte fericit şi mă bucur pentru el. Cred că încet-încet vor veni performanţe din ce în ce mai mari. Este în formă şi s-ar putea ca până la turneul Roland Garros să se apropie de top zece. Este foarte greu, dar simt că este în formă. Tot ce îmi doresc este să fie sănătos. În mod cert, la Australian Open va fi o semifinală românescă (n.r. - în sferturile de finală, Mergea va juca împotriva fostului său partener, Horia Tecău)“.

A început să joace tenis de copil 

Florin Mergea a început tenisul de la vârsta cinci-şase ani. „Ca orice copil a jucat şi fotbal, iar, apoi, am zis să vedem cum se descurcă şi cu tenisul. I-a plăcut foarte mult şi aşa a început să practice tenis. Se ducea cu mare drag la antremanente. Tenisul a fost şi este viaţa lui. Pentru el nu a fost foarte greu, pentru că-i plăcea ceea ce făcea. Munca şi talentul se văd acum“, ne povesteşte tatăl tensimenului gorjean.  

Florin Mergea a fost înscris la Clubul Sportiv Şcolar, iar primii antrenori au fost Doru Bobei şi Costel Niculescu au fost primii antrenori ai lui Florin Mergea. Şi tatăl său, pasionat de sportul alb, s-a ocupat de pregătirea fiului şi chiar i-a amenajat în incinta casei un terene de tenis, pentru a se putea antrena în voie. 

A revenit printre cei mai buni după doar trei ani

Florin a vut o perioadă mai grea când a abandonat o perioadă activitatea sportivă. „Au fost multe accidentări şi a fost nevoit să se retragă. Mă bucur că încet-încet şi-a revenit şi de trei ani de când s-a reapucat de tenis a ajuns în vârf. Asta înseamnă foarte mult. Nu e uşor să ajungi în primii 20 de tenismeni“, a mai povestit tatăl lui..

Medicului chirurg nu-i pare rău că fiul său a ales activitatea sportivă şi nu a ales cariera medicală: „I-am lăsat pe copii să facă ceea ce le place şi cred că a fost un lucru bun, pentrun că altfel nu cred că Florin ajunea la perfomanţe aşa de mari. Ne întâlnim foart rar, pentru că el este plecat mai tot timpul la turnee, dar perfomanţa cere sacrificii“. Tenismanul Florin Mergea a primit titlul de cetăţean de onoare al municipiului Târgu Jiu, după ce a câştigat, la juniori, turneul de la Wimbledon. 

CITIŢI ŞI:
 

Australian Open 2015: fraţii Bryan, eliminaţi de Florin Mergea!  Duel între românii Mergea şi Tecău pentru un loc în semifinale!

 

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite