Fiul fostei șefe a Judecătoriei Novaci, eliberat după doar un an de la condamnarea la patru ani și șase luni de închisoare

0
Publicat:

O instanță a Judecătoriei Târgu Jiu a hotărât eliberare din penitenciar a lui Mihai Dafinescu, fiul fostului președinte al Judecătoriei Novaci, condamnat definitiv în urmă cu un an la patru ani și jumătate de închisoare pentru că a accidentat mortal un pieton.

Judecătoria Târgu Jiu a decis eliberarea din penitenciar a lui Mihai Dafinescu: Foto: Arhivă
Judecătoria Târgu Jiu a decis eliberarea din penitenciar a lui Mihai Dafinescu: Foto: Arhivă

Admite cererea de liberare condiţionată formulată de petentul condamnat D. M., în prezent deţinut în Penitenciarul Tg.Jiu. În baza art. 587 alin. 1 Cod pr. pen. raportat la art. 100 Cod penal, dispune liberarea condiţionată a condamnatului D M, din executarea pedepsei de 4 ani şi 6 luni şi 20 de zile închisoare, aplicată prin sentinţa penală nr.2642/2021, pronunţată de Judecătoria Craiova,în baza căreia s-a emis M.E.P.I. nr. 2873/2022. Rămân în sarcina statului cheltuielile judiciare în cuantum de 390 de lei, onorariul în cuantum de 340 lei al avocatului din oficiu, urmând a se avansa din fondurile Ministerului Justiţiei. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia petentului şi a procurorului“, se arată în sentința Judecătoriei Târgu Jiu.

S-a ascuns în vila părinților

Mihai Dafinescu a fost condamnat definitiv la închisoare cu executare de Curtea de Apel Craiova, în urmă cu un an, la o pedeapsă de patru ani şi jumătate de închisoare. Acesta a fost găsit vinovat de ucidere din culpă şi părăsirea locului accidentului. Înainte de condamnarea definitivă, tânărul s-a mai aflat în stare de arest preventiv o perioadă de șapte luni și cel mai probabil această pedeapsă a contat la emiterea sentinței de eliberare din penitenciar.

Fiul fostului preşedinte al Judecătoriei Novaci a fost trimis în judecată, la începutul anului 2021, în stare de arest preventiv, pentru ucidere din culpă şi părăsirea locului accidentului. Conform rechizitoriului, în timp ce conducea un autoturism marca BMW pe o stradă din oraşul Novaci, acesta a accidentat mortal o femeie care se deplasa în afara părţii carosabile, pe partea stângă şi a părăsit locul accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie.

Mihai Dafinescu s-a ascuns în vila părinților în care oamenii legii nu au putut intra, având în vedere statutul mamei tânărului, care conducea atunci Judecătoria Novaci. Tânărul a fost testat și s-a stabilit că avea alcool în sânge, dar nu s-a putut face dovada că era băut în momentul comiterii accidentului. 

Târgu-JiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite