Festivalului Producătorilor de Film Independenţi se va desfăşura la Târgu Jiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea de-a IX-a ediţie a Festivalului Producătorilor de Film Independenţi - IPIFF 2014 se va desfăşura în perioada 26-28 septembrie în municipiul Târgu Jiu.

Organizat la început în Constanţa, Mamaia, iar apoi în Bucureşti, începând cu ediţia de anul trecut - care a avut loc la Alba Iulia, festivalul îşi propune să se transforme într-un eveniment cultural itinerant, să devină promotorul şi susţinătorul producţiilor INDIE, a producătorilor de film cu adevărat independenţi.

Vor fi vizionate filmele: LOVE BUS: CINCI POVESTI DE DRAGOSTE DIN BUCUREŞTI, PLANŞA, D’ORA, ULTIMUL ZBURĂTOR, NU SUNT FAIMOS DAR SUNT AROMÂN. MAMAIA, SCOALA DE VARA. Alaturi de ele un numar important de scurt metraje independente si filme realizate de studentii UNATC “I.L.Caragiale” Proiecţiile se vor desfasura în prezenţa realizatorilor angrenaţi într-o competiţie al cărui deznodământ va fi aflat în cadruol Galei Decernării Premiilor IPIFF din cadrul Festivităţii de Închidere a Festivalului, care se va desfăşura pe data de 28 septembrie.

În deschiderea galei va avea loc un Concert Cari Tibor  “STARE DE TANGO”. Proiecţiile vor avea loc în sala Cinematografului „Sergiu Nicolaescu”.

„Un festival născut din necesitatea protejării şi promovării filmului românesc“

Succesul de care s-au bucurat ediţiile precedente demonstrează că el a devenit un eveniment cultural important, organizat de profesionişti, de largă audienţă, suficiente argumente pentru a demonstra necesitatea şi oportunitatea organizării lui în continuare. IPIFF - un  festival născut din necesitatea protejării şi promovării filmului românesc, dar şi a individualităţii şi personalităţii producătorului de film. IPIFF este o competiţie a producătorilor decisă în final de ei înşişi, o probă a onestităţii şi a bunului simţ, a camaraderiei, a simţului de breaslă, o provocare pentru găsirea de mijloace de a readuce spectatorul în sala de cinema, la filmul românesc“, a spus Dinu Tănase, preşedintele Uniunii Producătorilor de Film şi Audiovizual din România. 

Târgu-Jiu


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri