Fata care a făcut naveta patru ani şi a luat 10 la Bacalaureat. Acum vrea să se angajeze şi să urmeze facultatea în paralel

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristina Călescu vrea să urmeze o carieră în învăţământ
Cristina Călescu vrea să urmeze o carieră în învăţământ

Vasilica Cristina Călescu este unul dintre cei trei candidaţi din judeţul Gorj care a obţinut nota 10 la examenul de Bacalaureat 2019. Tânăra a absolvit Colegiul Naţional „Spiru Haret“ din Târgu Jiu, la profilul învăţător-educatoare, şi îşi doreşte să urmeze o carieră în învăţământ.

Cristina ne-a mărturisit că a avut emoţii la Limba şi literatura română. „Nu mă aşteptam să obţin 10,00 la toate probele. Am avut emoţii la Limba şi Literatura română“. 

Va învăţa şi va lucra în paralel

Cristina Călescu vrea să susţină examenul de Titularizare în învăţământ şi să urmeze, în paralel, Facultatea de Litere în Bucureşti sau în Craiova, localităţile în care doreşte să se angajeze la catedră. „O să susţin Titularizarea şi o să fac facultatea în funcţie de judeţul în care voi lua Titularizarea. Îmi doresc să urmez Facutatea de Litere în Bucureşti sau în Craiova.

A făcut naveta la şcoală patru ani

Cristina locuieşte la ţară, în satul Vârtopu, comuna Ciuperceni, şi a fcut naveta în cei patru ani de liceu: „Am făcut naveta în cei patru ani. Stau în satul Vârtopu. Dimineaţa m-am trezit la ora 6.00. Mă duceau părinţii în staţie, iar seara mă întorceam tot cu microbuzul", a spus Cristina Călescu.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite