Falşi poliţişti cu insigne „Special Police”, reţinuţi după ce au păcălit două femei şi le-au lăsat fără sume mari de bani VIDEO

0
0
Cei trei bărbaţi au fost reţinuţi pentru 24 ore Foto: Arhivă
Cei trei bărbaţi au fost reţinuţi pentru 24 ore Foto: Arhivă

Trei bărbaţi din Timişoara au fost reţinuţi de Poliţie după ce s-ar fi dat drept poliţişti folosind insigne cu inscripţia "SPECIAL POLICE" şi ar fi pătruns în casele a două femei din Mehedinţi, pe care le-au lăsat fără bani.

„Ieri, 16 iunie, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din Mehedinţi, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vânju Mare, au pus în aplicare un mandat de percheziţie, la persoane bănuite de uzurpare de calităţi oficiale şi furt calificat. Din cercetări a reieşit că, la data de 15 şi 16 iunie, două femei, de 66 şi 70 de ani, din judeţul Mehedinţi, ar fi fost induse în eroare de trei persoane, care ar fi folosit unele semne distincte ale unei autorităţi publice şi ar fi declinat calităţi oficiale, care implică exerciţiul autorităţii de stat” potrivit unui comunicat al Poliţiei Române.

Potrivit Poliţiei, trei persoane cu vârste cuprinse între 26 şi 48 de ani, din municipiul Timişoara, ar fi pătruns în locuinţele femeilor, şi ar fi sustras 1.290 de euro şi 9.500 de lei.

„În urma percheziţiei efectuate la o locaţie unde persoanele bănuite erau cazate, poliţiştii au găsit şi ridicat 4.933 de lei, 1.375 de euro, 610 lire sterline, două insigne cu inscripţia „SPECIAL POLICE”, o pereche de cătuşe şi mai multe perechi de mănuşi din latex”, potrivit sursei citate.

Cei trei bărbaţi au fost reţinuţi pentru 24 ore, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uzurparea de calităţi oficiale şi furt calificat, urmând ca, în cursul zilei de joi, să fie prezentaţi instanţei de judecată, cu propunere de luare a unei măsuri prevenite.

Mai multe - Târgu-Jiu

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite