Eliberarea lui Ovidiu Tender din Penitenciarul Târgu Jiu, verificată de către o comisie a Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Eliberările unor infractori celebri din Penitenciarul Târgu Jiu vor fi verificate de către o comisie Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.

Decizia a fost luată în urma declaraţiile făcute de către procurorul şef al DIICOT Gorj, Daniel Nanu, care a spus, în faţa unei comisii a Consiliului Superior al Magistraturii, că instanţele din Gorj sunt permisive şi că infractori notorii, cum ar fi Ovidiu Tender, s-au transferat la Penitenciarul Târgu Jiu ca să fie eliberaţi. 

„În urma analizei efectuate la nivelul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, cu privire la transferarea unor deţinuţi către unităţi penitenciare în vederea obţinerii unor posibile avantaje  la regimul de executare a privării de libertate sau a facilitării acordării unor drepturi sau vocaţii prevăzute de lege, a fost dispusă constituirea unei echipe de specialişti de la nivelul aparatului central ce se va deplasa la Penitenciarul Târgu Jiu în scopul verificării acestor aspecte“, a spus Mihaela-Cristina Enache, purtătorul de cuvânt a Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.

Tender nu a executat nicik măcar jumătate din pedeapsă

Omul de afaceri Ovidiu Tender a fost eliberat de Judecătoria Târgu Jiu pe data de 30 octombrie. Acesta avea de ispăşit o condamnată de 12 ani şi 7 luni de închisoare în dosarul Rafo-Carom, pentru infracţiuni economice, din care a executat aproximativ patru ani.

De asemenea, în urmă cu puţin timp, afaceristul craiovean Adrian Siclitaru a fost şi eliberat de către Tribunalul Gorj. Acesta a fost condamnat în anul 2015 de către Curtea de Apel Bucureşti la patru ani de închisoare cu executare, alături de Dinel Staicu.

Siclitaru a fugit din ţară. A fost încarcerat abia la începutul anului 2018. 

Târgu-JiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite