Drumuri închise în Gorj pe timpul iernii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Drumurile trec prin zone montane, iar căderile de zăpadă sunt masive
Drumurile trec prin zone montane, iar căderile de zăpadă sunt masive

Mai multe drumuri judeţene din judeţul Gorj au fost închise pe perioada de iarnă, din cauză că traversează zone montane, unde căderile de zăpadă sunt masive.

Circulaţia pe două drumuri judeţene din judeţul Gorj a fost închisă pe timpul iernii. Este vorba de DJ 664 Schela - limita judeţului Hunedoara, între kilometrii 15 şi 35, şi DJ 672 C Runcu - Valea Sohodolului - limita judeţului Hunedoara, între kilometrii 15 şi 40. „În situaţia în care se impune închiderea circulaţiei rutiere ca urmare a căderilor abundente de zăpadă pe anumite sectoare de drum judeţean, circulaţia va fi deviată pe rute ocolitoare şi semnalizată corespunzător prin indicatoare de informare. De asemenea, pentru toată perioada sezonului rece 2013 – 2014, se va asigura serviciul de permanenţă la sediul instituţiei noastre, între orele 800-2000“, a spus Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj.

Şapte baze de deszăpezire

Reţeaua de drumuri publice judeţene este constituită din 34 drumuri, cu o lungime totală de 837 km. Pe 778 km se va asigura în permanenţă utilajele, echipamentele de deszăpezire şi combatere a gheţii şi poleiului. 

S-au stabilit şapte baze de deszăpezire în localităţile: Târgu-Jiu, Târgu-Cărbuneşti, Motru, Gureni, Andreeşti, Brăteşti şi Şiacu. „S-a aprovizionat întrega cantitate de nisip, respectiv 8000 metri cubi şi 350 tone de sare dintr-un necesar de 2000 tone, urmând ca până la sfârşitul anului să fie aprovizionată 50% din cantitate, conform normativului de iarnă în vigoare“, a spus Ion Călinoiu. 

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite