De două ori mai multe teste de COVID-19 la Laboratorul de genetică moleculară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Numărul de teste va fi dublat
Numărul de teste va fi dublat

Capacitatea de efectuare a testelor de COVID-19 a Laboratorului de Genetică Moleculară din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu va fi dublată de mâine după ce al doilea extractor automat pentru linia PCR va fi pus în funcţiune.

Capacitatea de testare va ajunge la aproximativ 125 de teste pe zi.

„Acest lucru este foarte important în contextul actual, având in vedere creşterea zilnică a numărului de persoane suspecte sau depistate cu COVID-19. Astăzi, 30 iulie, se va face instructajul întregului personal, urmând ca de mâine extractorul să fie pus în funcţiune“, a spus Alexandru Niţu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu.

Încă un medic şi un asistent la laborator 

Personalului laboratorului a fost suplimentat cu un medic specialist şi un asistent. Cadrele medicale care îşi desfăşoară activitatea au manifestat simptome de epuizare ca urmare a activităţii intense din ultima perioadă.

„Pentru asigurarea bunei funcţionări a Laboratorului de Genetica Moleculara au fost scoase la concurs, pe perioada determinata,1 post medic specialist de laborator doua posturi de biolog si un post de asistent medical. În urma finalizării evaluării dosarelor echipa de la Laboratorul de Genetică Moleculara a fost completată cu un medic şi un asistent. Din păcate, pentru posturile de biolog nu s-a prezentat niciun candidat, acestea urmând să fie transformate în posturi de biolog debutant şi să fie scoase la concurs în cel mai scurt timp posibil“, a mai precizat Alexandru Niţu.

Asociaţia Oamenilor de Afaceri Gorjeni 2017 a donat, în luna aprilie a acestui an,  spitalului echipamentul PCR pentru efectuarea testelor de COVID-19. Aparatul a costat în jur de 200.000 de euro. 

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite