Complex turistic şi de agrement de un milion de euro în casa doctorului Lupescu la care a lucrat fostul dictator comunist Gheorghe Gheorghiu Dej

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Casa doctorului Constantin Lupescu, din centrul municipiului Târgu Jiu, în care a fost găzduit de mai multe ori sculptorul Constantin Brâncuşi va fi transformată într-un complex turistic şi de agrement

Investiţia se ridică la aproximativ un milion de euro. Investitorul este societatea Crescendo, condusă de omul de afaceri Constantin Lemnaru, care mai deţine în Târgu Jiu două hoteluri, un complex de restaurante şi de agrement pe insuliţa de pe Jiu şi mai multe unităţi de alimentaţie publică. „Noul complex turistic şi de agrement se numeşte a fi amplasat în zona centrală a muncipiului Târgu Jiu, pe strada General Gheorghe Magheru, pe o suprafaţă de 4000 mp, în imediata vecinătate a Căii Eroilor.

„În urma semnalelor primite din presă, din partea societăţii civile şi a oamenilor de cultură din plan local, am gândit întregul proiect investiţional în jurul casei doctorului Constantin Lupescu, care, în calitate de prieten al lui Brâncuşi, l-a găzduit de multe ori în perioada edificării Ansamblului Sculptural ”Calea Eroilor”. Această bijuterie arhitectonică va fi restaurată şi pusă în valoare, ca parte a viitorului complex turistic şi de agrement. CASA ANNA va conţine spaţii verzi cu magnolii şi platani, locuri de joacă pentru copii, o terasă de iarnă – vară cu 300 de locuri, două săli de conferinţe, două restaurante, un english – bar, o cofetărie – pizzerie cu laborator propriu, o linie de autoservire şi serviciu de catering“, se arată într-un comunicat al societăţii Crescendo.

La această locuinţă ar fi lucrat şi fostul dictator comunist Gheorghe Gheorghiu Dej pe perioada în care a fost închis în lagărul politic de la Târgu Jiu.

70 de noi locuri de muncă

 Reprezentanţii societăţii gorjene spun că investiţia va duce la înfiinţare a 70 de noi locuri de muncă. Noul complex turistic şi de agrement va fi inaugurat în a doua parte a anului viitor. 

Pentru construirea complexului turistic şi de agrement va fi nevoie de obţinerea unui aviz de la Ministerul Culturii, pentru că se afla lângă Calea Eroilor. „Proiectul va fi întocmit de către o casă de arhitectură, care a fost deja contactată. Vor fi obţinute toate avizele necesare“, a spus un reprezentant al investitoruului. 

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite