Cerşetor român în Paris, brutalizat şi deposedat de câinele cu care împărţea trotuarul. Incidentul filmat a provocat un scandal de proporţii în Franţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reprezentantul asociaţiei de protecţie a animalelor a luat căţelul cu forţa FOTO Captură Youtube
Reprezentantul asociaţiei de protecţie a animalelor a luat căţelul cu forţa FOTO Captură Youtube

Un cetăţean de etnie romă din judeţul Gorj a dat naştere unei polemici de proporţii în Franţa. Reprezentanţii unei asociaţii de protecţie a animalelor au intervenit în forţă pentru a-i lua căţelul alături de care cerşea, pe motiv că patrupedul este supus la rele tratamente.

Iulian Văduva, 59 de ani, a încercat să se opună, dar nu a reuşit. Martorii la această scena au filmat incidentul şi l-au postat pe Youtube, imaginile fiind preluate de mai multe televiziuni franceze. Incidentul a avut loc pe 19 septembrie, pe o stradă în centrul Parisului, iar subiectul a iscat o polemică în Franţa. Conaţionalii apărătorilor animalelor i-au pus la colţ, considerând neavenită acţiunea în forţă a asociaţiei. Imaginile postate recent pe internet au strâns până acum aproape 2 milioane de vizualizări. 

Francezii îl susţin pe cerşetorul român

Mii de francezi vor acum să îl ajute pe gorjean. Ba mai mult, au făcut chiar şi o petiţie pentru a-i înapoia câinele. „S-a comportat ca un Zoro într-o capitală europeană. Niciodată nu am mai văzut aşa ceva“.

Antony Blanchard, francezul care i-a luat cu forţa căţelul bărbatului, reprezentant al asociaţiei Cause Animale Nord, explică faptul că a acţionat în acest fel pentru că animalul ar fi fost drogat şi că ar fi fost o victimă a gorjeanului care cerşea.
 


Francezii spun despre Blanchard că este medic veterinar, justiţiar şi hoţ. „Este o acţiune a unui tânăr care nu are nicio consideraţie faţă de animal, pe care l-a traumatizat. Cred că el a fumat ceva înainte“, a comentat un alt francez. 

„Îmi iubesc câinele“

Iulian Văduva este din comuna Bolboşi şi spune că a plecat din ţară din cauza sărăciei. Acesta povesteşte momentele teribile prin care a trecut:

Paris
„Au venit şi mi-au luat câinele. Nu mi-au spus cine sunt. M-am lovit, am căzut. Nu voiam să le dau câinele. Este al meu, avea carnet de sănătate, era vaccinat, eu aveam grijă de el. Eu aici stau mereu, cerşesc, dar nu deranjez pe nimeni. Celor care vor să mă ajute le spun că m-am îmbolnăvit de când mi-au luat câinele, plâng pentru ea, pentru că îmi iubesc câinele. Le spun că îmi vreau câinele înapoi. De două luni cerşesc aici“.

Iulian Văduva este hotărât să depună o plângere faţă de agresiunea suferită. Acesta a prezentat şi documente pentru câinele său, eliberate de un medic veterinar din Târgu Jiu. 

Microcipul căţelului nu corespunde României

Medicul veterinar Vasile Popescu, din Târgu Jiu, susţine că microcipul căţelului nu corespunde României, iar căţelul nu a fost înregistrat la cabinetul veterinar din Târgu Jiu: „Referitor la căţelul găsit la un cerşetor de etnie romă în Franţa, am fost solicitat de asociaţia respectivă să ofer informaţii. Asupra cetăţeanului respectiv a fost găsit un paşaport de clinică. Mi s-a comunicat numărul microcipului, care nu este caracteristic României.

Paris

Microcipul respectiv este total necunoscut, nefiind găsit în registrul de evidenţă a câinilor cu stăpân. Persoana respectivă pe numele de Văduva nu s-a prezentat vreodată la cabinet, ceea ce denotă că acest căţel este furat, iar paşaportul este al altui câine. Căţelul a fost confiscat de asociaţie. Eu am avut o corespondenţă cu asociaţia de protecţie a animalelor“. 

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite