CEO va beneficia de investiţii de 21 de milioane de euro pentru modernizarea grupurilor energetice de la Rovinari şi Işalniţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Termocentrala Rovinari va beneficia de investiţii
Termocentrala Rovinari va beneficia de investiţii

Complexul Energetic Oltenia va beneficia de 21 milioane de euro pentru modernizările grupurilor energetice de la Rovinari şi Işalniţa. Banii provin Planul Naţional de Investiţii.

Ministrul Energiei, Victor Grigorescu, a anunţat semnarea a două contracte pentru modernizările grupurilor energetice de la Rovinari şi Işalniţa, în valoare de 21 milioane de euro: „Am semnat cu Complexul Energetic Oltenia două contracte de finanţare în valoare de aproximativ 21 milioane de euro pentru modernizările grupurilor energetice de la Rovinari şi Işalniţa, din Planul Naţional de Investiţii gestionat de Ministerul Energiei - România“.

 Fonduri provenite din vânzarea certificatelor de emisii de gaze 

Planul Naţional de Investiţii este alimentat din fonduri provenite din vânzarea certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră. „Timp de câţiva ani, din cauza blocajelor birocratice şi din nepricepere, ne-am uitat la bani cum se adună, degeaba, în conturi. La începutul anului 2016 eram aproape să pierdem aprobarea Comisiei Europene, din cauza întârzierilor nejustificate ale administraţiei publice româneşti. Începând de vineri, direcţionăm banii către investiţii în capacităţile noastre energetice care au cea mai mare nevoie. Până la finalul acestui mandat, intenţionăm să redeschidem schema de finanţare pentru a accepta şi alte proiecte viabile de modernizare a agregatelor noastre energetice“, a menţionat Victor Grigorescu.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite