Cele mai iubite rase de pisici din România. Burmaneza face aport, iar Siameza recunoaşte un singur stăpân

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pisica este un companion preferat de oameni pentru că nu necesită condiţii speciale de creştere şi oferă stăpânilor afecţiunea de care au nevoie.

În continuare vă propunem să aflaţi care sunt cele mai răspândite rase de pisici din ţara noastră.
 

Persana este una dintre cele cunoscute şi iubite rase de pisici, fiind preferată de majoritatea familiilor. Caracteristicile ei sunt afecţiunea pe care o manifestă faţă de membrii familiei, precum şi calmul pe care-l probează atunci când copiii se joacă cu ea.
 

O problemă o ridică îngrijirea blănii, care trebuie periată în fiecare zi, pentru a evita neplăcerile produse de căderea părului. 

Birmaneza, pisica liniştită 

Birmaneza se aseamăna cu Persana la caracter, fiind înrudite. Este o rasă ataşată de stăpân, afectuoasă şi care adoră să fie mângâiată şi răsfăţată. Are un comportament mai liniştit, aşa că se recomandă adulţilor sau copiilor mai cuminţi. Blana este semi-lungă şi este nevoie de o atenţie sporită. 

Siameza, pisica cu un singur stăpân

Siameza este una dintre cele mai răspândite rase din lume. Este foarte curioasă şi prezentă în viaţa familiei. Siameza este mereu atentă la ceea ce se întâmplă în jur. 
 

Se ataşează mai greu, dar şi loialitatea este ridicată. Este genul de animal care se ataşează de un singur membru al familiei pe care îl recunoaşte ca stăpân. 

Abisiniana, pisica jucăuşă

Abisiniana este preferată în special de copii, pentru că este mereu dornică de joacă şi se pretează pentru persoanele care sunt active. Este o pisică deosebit de agilă, mai ales că-i place să se caţere. Cel mai bun mediu pentru a creşte această rasă este o casă cu curte. Pisicile abisiniene sunt loiale.
 

Sunt foarte suple, au cap conic, urechi mar şi ochi migdalaţi, expresivi. Conform legendelor, femeile din Egiptul antic îşi conturau ochii exact dupa modelul acestor pisici, care erau foarte iubite în perioada respectivă.

British shorthair, pisica cu comportament nobil

image

British shorthair este o pisică deosebit de frumoasă, care are un comportament calm şi mai elegant. Sunt jucăuşe şi foarte ataşate de stăpân. Sunt docile şi se recomandă, pentru această caracteristică, familiilor cu copii. 

Blana este scurtă şi deasă şi se îngrijeşte uşor.

Ragdoll, pisica drăgălaşă care se tolăneşte în braţele stăpânului

Ragdoll este una dintre cele mai iubite rase, prin drăgălăşenia, frumuseţea, rafinamentul şi ataşamentul acestei pisici. Are un comportament calm şi mai leneş, astfel încât nu este pe placul copiilor mai energici. O caracteristică a acestei rase este că atunci când este luată în braţe se tolăneşte şi parca ai impresia că îţi scurge din braţe. 

Pisicile din această rasă se maturizeaza mai lent, astfel încât este nevoie chiar şi de patru ani pentru a se dezvolta complet. Ragdoll este o rasă inteligentă şi poate fi educată cu uşurinţă. Blăniţa nu necesită o îngrijire specială. Perierea trebuie să se facă cu un pieptăne din metal de două ori pe săptămână.

Maine Coon, pisica oficială a statului Maine din SUA

Maine Coon se recomandă copiilor, fiind deosebit de jucăuşe şi pline de energie. Este una dintre cele mai vechi rase de pisici din SUA. A apăsut în statul Maine, de unde a împrumutat şi numele, fiind pisica oficială a acestui stat. 
 

Pisica din rasa Maine Coon este foarte devotată, cu toate că se adaptează destul de greu cu noii stăpâni şi cu locul. Este o pisica prezentă tot timpuil în viaţa familiei, căreia nu-i place să fie retrasă. 

Deşi blana este deasă şi stufoasă, aceasta se îngrijeşte uşor, fiind nevoie să fie periată o dată pe săptămână. 

Burmaneza, pisica  longevivă care poate să aducă obiecte

Burmaneza este o pisică asemănătoare cu Birmaneza. Este foarte ataşată de stăpâni şi adoră să se joace cu copiii cu care are răbdare. Are o speranţă de viaţă mai ridicată, de aproximativ 16 ani. 
 

Este o pisică sociabilă, care vrea mereu să se afle în compania familiei. Sunt pisici inteligente, fiind supranumite şi pisici câini, pentru că au capacitatea de a face aport.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite