Cel mai bogat cioban din ţară, acuzat de o ţeapă consistentă într-o comună din Gorj: „Suma este foarte importantă pentru localitate“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dumitru Andreşoi, cunoscut sub denumirea de „Regele ciobanilor“, pentru că este considerat cel mai înstărit crescător de ovine din România, alături de un fost şef din Primăria Rovinari datorează Primăriei Tismana, din judeţul Gorj, aproximativ 700.000 de lei.

Trei crescători de animale sunt acuzaţi că au dat „ţepe“ de sute de mii de lei Primăriei localităţii Tismana. Cea mai mare sumă o are de achitat Dumitru Andreşoi, din Hunedoara, considerat cel mai bogat cioban din România. El are de plătit peste 410.000 de lei. Dumitru Andreşoi este preşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Oi Dacia-Hunedoara.

Primăria Tismana se judecă în continuare cu Constantin Podaru, fostul administrator public al Primăriei Rovinari, pentru plata unei sume de aproape 300.000 de lei.

„Am câştigat la prima instanţă, dar a făcut recurs şi procesul este la Curtea de Apel Craiova“, a spus primarul oraşului Tismana, Marian Slivilescu.  

Constantin Podaru este urmărit penal, într-un dosar, alături de foşti şi actuali primari, în care se fac cercetări privind modul în care au fost atribuite anumite contracte firmei Ydail, din Turceni a omului de afaceri Ion Iordache. 

De asemenea, Ionelia Băluşe, din judeţul Hunedoara, are de plătit o sumă de 27.500 de lei. „Este curios că instanţa de judecată nu a mai pus penalităţi“, a precizat Marian Slivilescu. 

Au concesionat 800 hectare de gol alpin, dar nu au plătit nimic timp de doi ani

Suprafaţa concesionată de către cei trei crescători de animale s-a ridicat la 800 de hectare. ˜„Au avut încheiate contracte de concesiune în urma unor licitaţii şi nu s-au mai achitat de obligaţiile de plată. Suma este foarte importantă pentru localitate, dar va fi destul de greu pentru noi să recuperăm banii. Am trimis înştiinţări la toate instituţiile pentru a recupera datoriile. Suntem obligaţi de lege să apelăm la toate formele pentru recuperarea banilor. Contractele de concesiune respective nu s-au derulat pe perioada mandatului meu. Cei trei nu au plătit nimic timp de doi ani de zile“, a mai precizat edilul şef al localităţii Tismana. 

Suprafeţele au fost concesionate crescătorilor locali

Contractele au fost reziliate, în urmă cu câţiva ani, de Primăria Tismana, care a concesionat suprafeţele de gol alpin unor crescători din localitate. „Este vorba de Munţii Oslea, Osliţa, zona Stâna Ştirbului. Sunt munţii Tismanei“, a mai precizat Marian Slivilescu.

Târgu-JiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite