Caprele şi struţii fostului judecător de la Curtea Constituţională, Toni Greblă, puse sub sechestru de DNA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ferma lui Greblă din comuna Teleşti
Ferma lui Greblă din comuna Teleşti

Toni Mihai Greblă, fostul judecător de la Curtea Constituţională, a aflat, la începutul acestei săptămâni, că procurorii anticorupţie i-au pus sechestru pe avere, inclusiv pe caprele şi struţii de la ferma familiei sale de la Teleşti

Procurorii i-au adus la cunoştinţă fostului judecător faptul că animalele de la ferma de la Teleşti sunt puse sub sechestru. „Am fost chemat pentru că se doreşte contravaloarea caprelor, a struţilor. Se doreşte ca aceasta să aibă o anume acoperire într-un sechestru asigurator. Cred că este o noutate din dosar. Altele nu mai sunt, astfel încât, cum am declarat şi prima dată, îmi menţin afirmaţiile, cum că, după parcurgerea etapelor în justiţie, se va dovedi că nu am nicio implicare în lucrurile despre care am fost acuzat. (…) Din păcate, din activ ce eram, am ajuns un tip care stă mai mult pe acasă. Iar acest lucru nu este bun nici pentru mine, nici pentru familie şi cred că nici pentru societatea civilă”, a declarat Greblă.

100.000 de euro de la finul său 

DNA a extins cercetările faţă de Toni Greblă şi cu privire la comiterea altor fapte, astfel încât lista acuzaţiilor la adresa fostului judecător CCR a crescut. Astfel, Greblă este este acuzat, mai nou, că a încasat 210.000 de euro, în bani cât şi în produse. Potrivit procurorilor, 100.000 de euro i-ar fi primit de la finul său Ion Bîrcină pentru susţinerea campaniilor electorale din 2008 şi 2012. Banii au fost folosiţi la organizarea unor petreceri în comunităţile de romi.

Greblă fermă

Toni Mihail Greblă mai este acuzat că a primit încă 480.000 de lei, de la afaceristul Mihai Prundianu, alături de care deţine o fermă de struţi în comuna gorjeană Teleşti. Conform anchetatorilor, Greblă ar fi pretins şi primit mai multe foloase necuvenite de la Prundianu. 360.000 de lei reprezintă investiţiile realizate la fermă, inclusiv struţii, şi un tractor cu remorcă. Totodată, Greblă ar mai fi primit 121.000 de lei pentru salariile celor angajaţi la fermă.

Greblă fermă

Procurorii DNA susţin că, în schimb, Greblă a intervenit în favoarea celor doi oameni de afaceri la mai multe instituţii ale statului pentru a facilita încheierea unor contracte sau întocmirea unor documente favorabile. 

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite