Campioana olimpică la maraton Constantina Diţă va candida la preşedinţia Federaţiei Române de Atletism

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constantina Diţă îşi doreşte să se întoarcă acasă
Constantina Diţă îşi doreşte să se întoarcă acasă

Campioana olimpică la maraton, Constantina Diţă,  şi-a anunţat intenţia de a candida la preşedinţia Federaţiei Române de Ateltism.

Fosta mare atletă, care trăieşte în prezent în Statele Unite ale Americii, a anunţat pe pagina sa de Facebook intenţia de candida la funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Atletism: „Aşa cum am simţit în 2008 că va fi un an cu aur olimpic, simt acum că este momentul să transform pasiunea şi dedicarea mea în lucruri bune pentru atletismul românesc. Am decis să candidez la preşedinţia Federaţiei Române de Atletism pentru că îmi doresc să creştem şi să descoperim noi campioni pentru România“. 

Marea campioană spune că va avea o strategie asemănătoare cu cea de la proba de maraton:

„La fel ca într-un maraton, cu strategia potrivită poţi obţine rezultatele pe care le doreşti şi sunt sigură că experienţa mea de sportiv va fi un plus pentru a aduce din nou România în lupta pentru medalii la Jocurile Olimpice din 2020 şi 2024. Am luptat întotdeauna pentru aur, în orice cursă, şi mă voi implica cu aceeaşi motivaţie, energie şi pasiune în toate proiectele care vor ajuta la dezvoltarea atletismului în România“. 

Va renunţa la viaţa din SUA

Constantina Diţă a mai anunţat că va renunţa la viaţa din SUA pentru a se întoarce acasă: „Am decis să renunţ la tot ceea ce am construit în Statele Unite pentru a mă întoarce acasă şi a pune umărul la dezvoltarea sportului pentru care eu am făcut cele mai mari sacrificii şi care mi-a adus cele mai mari satisfacţii. Atunci când vrei să te implici, să schimbi, să îmbunătăţeşti lucrurile nu o poţi face de pe margine. Trebuie să fii permanent în mijlocul acţiunii şi asta am decis să fac în continuare.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite