Cămin de bătrâni care funcționa clandestin în Gorj, închis de autorități

0
Publicat:

Un cămin de bătrâni care avea activitatea suspendată de câteva luni a fost depistat funcționând în continuare în orașul Țicleni, din județul Gorj.

Comisia de control a închis căminul de bătrâni Foto: Facebook/Viorel Caragea
Comisia de control a închis căminul de bătrâni Foto: Facebook/Viorel Caragea

În cadrul căminului au fost găsiți internați șapte bătrâni. Condițiile de cazare erau satisfăcătoare, potrivit unor surse din rândul comisiei de control, dar unitatea avea activitatea suspendată de aproximativ două luni de către Comisariatul pentru Protecția Consumatorului Gorj. 

Au fost găsite o serie de deficiențe. Astfel, mașina cu care era adusă mâncare vârstnicilor nu era autorizată sanitar-veterinar, iar angajații nu aveau toate documentele necesare pe linia protecției și securității muncii

Controalele vor fi finalizate până pe data de 14 iulie

Conducerea Prefecturii Gorj a anunțat că vor fi făcute verificări în toate centrele din județul Gorj: „Prin ordin al Prefectului Județului Gorj, au fost numite comisii mixte formate din reprezentanți ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj, Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială Gorj, Direcției de Sănătate Publică Gorj, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Gorj, Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Gorj, Inspectoratul de Poliție Județean Gorj și Inspectoratul pentru Situații de Urgență Gorj, scopul acțiunii fiind acela de asigurare a Guvernului și a ministerelor de resort cu privire la respectarea ansamblului cadrului legal și procedural aplicabil în organizarea și desfășurarea activității centrelor rezidențiale destinate persoanelor vârstnice, centrelor rezidențiale destinate persoanelor adulte cu dizabilități și cele destinate copiilor, printr-o abordare integrată a controlului, de către toate instituțiile cu competențe în domeniu.

Atunci când vorbim despre aceste centre, vorbim despre o categorie aparte de utilizatori și anume copii, bătrâni și persoane cu dizabilități. Este esențial ca aceștia să beneficieze de tot sprijinul de care au nevoie, iar toți cei care avem membri ai familiei, prieteni sau cunoscuți în această situație să avem liniștea și certitudinea că ei beneficiază de condiții și îngrijire specifice.

Până la data de 14 iulie, anul curent, ne-am propus să avem o imagine de ansamblu în ceea ce privește actiunea demarată astăzi, inclusiv neregulile și sancțiunile, dacă situația o impune“, se arată într-un comunicat de presă.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite