Bază de date cu donatorii de sânge din Primăria Târgu Jiu şi direcţiile subordonate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Angajaţii Primăriei Târgu Jiu şi cei ai direcţiilor subordonate vor fi înscrişi, dacă îşi vod acordul într-o bază de date de donatori, care se va afla la dispoziţia Centrului de Transfuzii Sanguine Târgu Jiu.

Centrul de Transfuzii va putea apela la serviciile donatorilor bugetari în situaţii de criză. „Vor fi înscrişi într-o bază de date cu grupa de sânge şi, atunci când va fi nevoie şi conducerea Centrului de Transfuzii ne va solicita, îi vom trimite ca să doneze pentru a nu exista vreo criză de sânge. E vorba şi de salariaţii de la direcţiile aflate în subordinea primăriei şi cred că va intra într-o colaborare cu noi Edilitara şi Aparegio. Încercăm să punem la dispoziţia Centrului donatorii necesari pentru a face faţă situaţiilor de urgenţă“, a spus Ramona Evulescu, purtător de cuvânt al Primăriei Târgu Jiu. 

Acţiune permanentă 

Maria Cazan, directorul Centrului de Transfuzii Sanguine Gorj, acţiunea să fie permanentă: „Apreciez iniţiativa Primăriei Târgu Jiu, care este altfel faţă de cele de până acum. În judeţul nostru nu a existat criză la stocul de sânge în ultimii doi ani, dar au fost crize pe o anumită grupă de sânge şi RH. Această criză s-a produs în momentul în care au apărut patru-cinci bolnavi pe aceeaşi grupă de sânge“. 

500 de persoane s-au prezentat la Centrul de Transfuzii pentru a dona în cadrul campaniei care se desfăşoară la nivel naţional, dar numai 330 au fost acceptaţi. 

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite