Aparat pentru depistarea bolilor infecţioase şi alergiilor, donat Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu de Asociaţia Oamenilor de Afaceri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Noul aparat a fost instalat astăzi
Noul aparat a fost instalat astăzi

Un nou echipament a fost donat de Asociaţia Oamenilor de Afaceri Gorjeni (AOAG)-2017 pentru  Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu. Acesta a fost montat astăzi în cadrul laboratorului spitalului şi ajută la depistarea mai multor boli infecţioase sau alergii.

Asociaţia a mai achiziţionat, în urmă cu două luni, aparatul PCR Real Time pentru efectuarea analizelor în vederea depistării infecţiilor cu noul tip de coronavirus.

„Prin implicarea activă a medicilor, alături de oameni de afaceri, s-a identificat, încă de la începutul campaniei, necesitatea procurarii unui AUTOMAT IMUNOLOGIE ELYSA EURO IMUN, ca şi achiziţie secundară. Acest echipament ajută la depistarea a numeroase boli infecţioase sau alergii, pe lângă testarea efectivă în vederea depistării anticorpilor COVID. La momentul demarării campaniei de strângere de fonduri, nu putea fi estimat sau anticipat nivelul de angajare şi cuantumul donaţiilor. Prin urmare, s-a semnat un contract de achiziţie sub rezervă. 

Din fericire, spiritul civic de care au dat dovadă donatorii în cadrul campaniei, a fost impresionant, iar succesul campaniei a fost mai mare decât scontat iniţial. Aşadar, implicarea fără precedent a tuturor celor care au participat la această acţiune face posibilă aducerea noului echipament EUUROIMMUN ANALYZER I 2P =ANALIZOR COMPLET AUTOMAT ELISA în cadrul laboratorului nou înfiinţat, alături de un set de 300 de teste“, se arată într-un comunicat al AOAG-2017.

Donaţiile asociaţiei nu se vor opri aici. În perioada următoare vor fi donate cinci monitoare ATI, care fac posibila salvarea mai multor vieţi de către medicii gorjeni 

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite