Angajată a unui centru pentru îngrijirea copiilor, prinsă cu mâncare furată. A fost concediată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Angajata a fost dată afară după ce a fost prinsă cu mâncare furată                    Foto: DGASPC Gorj
Angajata a fost dată afară după ce a fost prinsă cu mâncare furată                    Foto: DGASPC Gorj

O femeie de 52 de ani, din comuna Bengeşti Ciocadia, judeţul Gorj, angajata unui centru pentru copiii aflaţi în dificultate din localitatea Târgu Cărbuneşti este acuzată că a furat din alimentele minorilor.

Aceasta a fost reţinută pentru 24 de ore de către poliţişti din cadrul Poliţiei Oraşului Târgu Cărbuneşti, sub acuzaţia de de furt calificat.

„Din cercetările efectuate de poliţişti, a reieşit faptul că în seara zilei de 26 decembrie a.c., femeia, angajată a unui centru pentru copiii în dificultate, din oraşul Târgu Cărbuneşti, şi-ar fi însuşit mai multe produse alimentare din bucătăria unităţii. Prejudiciul cauzat a fost recuperat în totalitate de poliţişti. În cauză, poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea activităţii infracţionale“, au transmis reprezentanţii Poliţiei Gorj.

Angajata a fost concediată

Fapta a fost constatată de conducerea centrului, care a anunţat Poliţia. La scurt timp, cazul a fost analizat de comisie care a decis desfacerea contractului de muncă pentru angajata prinsă cu mâncare furată.

„În dimineaţa zilei de 28.12.2021, şeful unui centru social din oraşul Târgu Cărbuneşti, printr-un referat, a adus la cunoştinţa conducurii instituţiei faptul că o angajată şi-ar fi însuşit mai multe produse alimentare din bucătăria centrului.

Imediat, în dimineaţa aceleiaşi zile, conducerea DGASPC Gorj a sesizat organele de cercetare penală (Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Cărbuneşti) şi a dispus constituirea unei comisii de cercetare disciplinară, comisie care în aceeaşi zi a procedat la audierea mai multor persoane printre care şi angajata acuzată. Aceasta şi-a recunoscut fapta, drept pentru care Comisia, prin Raportul întocmit, a propus desfacerea contractului individual de muncă. 

Directorul general al instituţiei, de îndată, a dispus desfacerea contractului individual de muncă al angajatei, începând cu data de 29.12.2021. Subliniem că nu admitem astfel de fapte, toleranţa fiind zero faţă de cei care le săvârşesc“, se arată într-un comunicat de presă al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copiulului Gorj.

Vă recomandăm să citiţi şi 

Accident cu cinci victime în judeţul Gorj. O autoutilitară s-a răsturnat

Spitalul Judeţean Târgu Jiu face zeci de angajări pentru a depăşi valul cinci al pandemiei de COVID-19

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite