Afaceristul Potârcă a fost reţinut

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ninel Potârcă (în mijloc) a mai fost reţinut în urmă cu doi ani
Ninel Potârcă (în mijloc) a mai fost reţinut în urmă cu doi ani

Omul de afaceri de etnie romă, Ninel Potârcă, a fost reţinut pentru 24 de ore, sub acuzaţia de evaziune fiscală. Acesta este poreclit Obama de Meteor, după ce a candidat la preşedinţia României.

Omul de afaceri de etnie romă, Ninel Potârcă, a fost reţinut de procurorii DIICOT, în dosarul de evaziune fiscală în care au fost efectuate ieri 24 de perchiziţii în cartierul Meteor, din municipiul Târgu Jiu. Acesta ocupă şi funcţia de preşedinte al Patronatului Oamenilor de Afaceri de Etnie Romă.

Prejudiciul se ridică la 2.000.000 de euro

Acţiunea vizează destructurarea unui grup infracţional organizat, constituit din 25 de persoane, specializat în săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani în domeniul colectării deşeurilor feroase şi neferoase. În fapt, se reţine ca membrii grupării au obţinut beneficii financiare substanţiale prin înfiinţarea şi utilizarea  unor societăţi comerciale având ca obiect de activitate colectarea deşeurilor feroase şi neferoase şi crearea unor circuite comerciale şi financiare fictive între aceste societăţi şi alte firme, controlate de către învinuiţi, prin înregistrarea în evidenţele contabile a unor operaţiuni comerciale nereale. Prejudiciul cauzat prin sustragerea de la plata impozitelor şi taxelor aferente bugetului de stat este estimat la suma de  2. 000 000 Euro. La sediul DIICOT – B.T. Gorj vor fi audiate 30 de persoane, urmând ca după finalizarea audierilor faţă de învinuiţi  să fie dispuse măsurile legale in cauza“, se prezicează într-un comunicat al DIICOT.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite