A început campania de vaccinare anti COVID-19 şi în Gorj. Cine sunt primele persoane vaccinate şi ce au spus

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Medicul Constantin Dinu a fost prima persoană vaccinată la Târgu Jiu
Medicul Constantin Dinu a fost prima persoană vaccinată la Târgu Jiu

Campania de vaccinare anti COVID-19 a început de astăzi şi în judeţul Gorj. Primle persoane vaccinate au fost trei medici din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu.

Directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Târgu Jiu, Constantin Dinu, a fost prima persoană vaccinată. „Am venit cu încredere şi cu speranţa într-o viaţă normală. Nu a fost deloc dureros. Avem încredere în acest vaccin pentru că este bazat pe ştiinţă şi este singura variantă ca să ne întoarcem la o viaţă normală. Nu cred că putem să contestăm studiile care au stat la baza acestui vaccin. Probabil că a fost produs într-o perioadă scurtă de timp şi poate de aici şi unele semne de întrebare venite din partea colegilor. 

Suntem la început şi probabil că cel mai mult au contat sărbătorile pentru că nu avem un număr redus de persoane vaccinate. Mesajul meu este că, dacă vreem să ne întoarcem la o viaţă normală, aceasta este singura soluţie ştiinţifică“, a declarat medicul Constantin Dinu. 

vaccin gorj

Dumitru Vlăduţ, medic epidemiolog, a fost cea de-a doua persoană vaccinată. „Le-am recomandat colegilor să se vaccineze. Scepticismul colegilor provine de faptul că a fost o perioadă redusă de cercetare a vaccinului. Este un vaccin nou, puţin diferit de restul. Sper ca să dorească să se vaccineze cât mai multe persoane, Vaccinarea este un pas normal spre crearea unei imunităţi artificiale care să ducă la atenuarea răspândirii“, a precizat medicul. 

„Este un semnal pe care cadrele medicale tinere vrem să-l transmitem“

vaccin gorj

Medicul Florin Niţu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, a fost cel de-al treilea cadru medical vaccinat. Acesta a spus că este un semnal dat de medicii tineri: „Suntem bucuroşi că aproximativ 600 dintre angajaţii noştri şi-au exprimat dorinţa de a se vaccina. Este un semnal pe care cadrele medicale tinere vrem să-l transmitem colegilor noştri că ne punem toate speranţele în acest vecin şi că l-am făcut pentru a ne putea desfăşura activitatea în cadrul spitalului, dar şi activităţile curente“. 

100 de vaccinări pe zi la Târgu Jiu

La centrul de vaccinare din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, situat pe strada A. I. Cuza, se vor face zilnic în jur de 100 de vacinări. 

„Aşteptăm să vină şli alte vaccinuri în această săptămână. Ele vin în funcţie de programările pe care le avem. Se lucrează de luni până sâmbătă, timp de 12 ore pe zi. Are un termen de valabilitate de cinci zile lşi trebuioe folosit la maximum“, a mai spus directorul medical al Spitalului. Vaccinurile pentru judeţul Gorju vin de la Spitalul Militar Craiova  

vaccin gorj

Peste 300 de vacinuri se află în stocul centrului de vaccinare din Târgu Jiu, iar la nivelul centrelor din tot judeţul Gorj sunt 975 de doze.

Dumitru Vienescu, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă, a precizat în aproximativ trei săptămâni se va finaliza vaccinarea întregului personal, după care urmează rapelul. „La nivelul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, din cele aproximativ 600 de persoane care s-au programat pentru vaccinare sunt 120 de medici care se află pe listă. Prima persoană vaccinată a fost directorul medical. În această săptămână sunt programate să se vaccineze în jur de 350 de persoane. Este un început şi se va merge, probabil, mai greu, dar urmează ca de săptămâna viitoare să fie programate atţt cadrele medicale din spital, cât şi de la cabinetele medicale individuale, farmacii şi tot ce înseamnă mediu privat. Speră ca în cel mult trei săptămâni să se finalizeze vaccinarea personalului medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă care a dorit. Din totalul de 1330 de salariaţi ai spitalului s-au înscris peste 600. Probabil că au o reţinere, pe care eu nu o înţeleg. Sunt din toate categoriile de personal care a refuzat vaccinarea. Urmează să mă vaccinez şi eu“.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite