Zeci de sancţiuni date de ITM în luna ianuarie, pentru nereguli în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
19 persoane nu aveau înregistrate contractele de muncă în Registrul de evidenţă a salariaţilor (Revisal), potrivit ITM Dâmboviţa
19 persoane nu aveau înregistrate contractele de muncă în Registrul de evidenţă a salariaţilor (Revisal), potrivit ITM Dâmboviţa

În cursul lunii ianuarie 2018 I.T.M. Dâmboviţa a efectuat 133 controale în domeniul relaţiilor de muncă, respectiv 63 controale în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă.

În domeniul relaţiilor de muncă au fost sancţionaţi 21 angajatori cu avertismente şi amenzi în valoare de 33.000 de lei pentru următoarele neconformităţi: lipsa contractelor de muncă de la locul de desfăţurare a activităţii, munca nedeclarată şi lipsa evidenţei orelor prestate de salariaţi. 

"Munca nedeclarată a fost depistată la 18 angajatori din domeniile: comerţ şi alimentaţie publică: 2 persoane au fost identificate muncind fără încheierea contractelor individuale de muncă, 19 persoane nu aveau înregistrate contractele de muncă în Registrul de evidenţă a salariaţilor (Revisal) iar 2 persoane munceau în afara programului de lucru stabilit în contractele de muncă, cu timp parţial. În aceste cazuri, angajatorii au fost sancţionaţi cu amenzi în valoare de 20.000 de lei.  Activitatea privind securitatea şi sănătatea în muncă a avut ca rezultate: 63 controale efectuate, 103 neconformităţi constatate pentru care au fost dispuse măsuri de intrare în legalitate, 62 angajatori sancţionaţi, 7 amenzi contravenţionale totalizând 20.000 de lei", se arată într-un comunicat de presă al ITM Dâmboviţa.

Ministrul Muncii, Olguţa Vasilescu, a declarat recent, într-o intervenţie telefonică la Antena 3, că 48% dintre contractele de muncă din mediul privat au fost modificate în Revisal, după modificarea fiscală, respectiv trecerea contribuţiilor de la angajator la angajat. De asemenea, această a subliniat că legea pensiilor este o prioritate în actul guvernare şi trebuie adoptată cât mai repede.

"În momentul în care Coaliţia va da ok-ul pe legea pensiilor, noi o vom prezenţa public, până atunci, nu voi da niciun fel de date din lege, dar este o prioritate în actul de guvernare şi trebuie să o adoptăm cât mai repede".

Totodată, Vasilescu a spus că pensionarii nu au fost dezavantajaţi şi că deja este aprobată o nouă creştere a punctului de pensie în iulie 2018.

TârgoviştePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite