WhatsApp confirmă că mesajele copiate pe Google Drive nu sunt criptate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

WhatsApp s-a tot lăudat cu politica sa criptare. Compania nu a lăsat niciun dubiu în a-i asigura pe utilizatorii săi că mesajele sunt criptate de la un capăt la altul şi nu pot fi interceptate de nimeni. Totuşi, se pare că nu se poate spune acelaşi lucru atunci când facem backup pe Google Drive.

Recent, compania a anunţat un parteneriat cu Google în vederea efectuării copiilor de rezervă WhatsApp şi, odată cu el, a confirmat şi că datele stocate pe Google Drive nu sunt criptate. Asta înseamnă că pot fi interceptate de oricine. 

Compania a confirmat acest lucru într-o actualizare a blogului despre Google Drive, potrivit mspoweruser.com

Acestea fiind spuse, cercetătorii în securitatea cibernetică au subliniat că nu este obligatoriu să încărcaţi copii de rezervă pe Google Drive, astfel încât puteţi alege orice altă variantă.

În calitate de utilizator WhatsApp, aveţi posibilitatea de a nu vă copia datele de rezervă în Google Drive pentru nu sunteţi obligat să faceţi backup. Pe de altă parte, dacă aveţi încredere în Google, o puteţi activa. În acelaşi timp, dacă agenţiile de aplicare a legii solicită Google date specifice despre un utilizator, compania trebuie să respecte legea.

WhatsApp a arătat întotdeauna că criptarea este completă „end-to-end” şi a confirmat în diverse ocazii că nici compania nu poate accesa mesajele, deoarece ele sunt stocate pe telefoanele utilizatorilor şi nu pe serverele WhatsApp.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite