VIDEO Şofer prins cu o alcoolemie de 0,75: „Am băut o bere”. Droguri şi zeci de alte sancţiuni, în cadrul unei razii de amploare în

0
Publicat:
Ultima actualizare:
raziedb

Mai mulţi şoferi au fost prinşi conducând sub influenţa băuturilor alcoolice, iar unele societăţi comerciale au fost amendate pentru că nu respectau măsurile de prevenire şi combatere a efectelor pandemiei de Covid-19. Noaptea trecută, oamenii legii ajutaţi de alte structuri, au organizat o razie de amploare în Dâmboviţa.

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa, în colaborare cu efective de jandarmi, poliţişti locali şi reprezentanţi Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţă Alimentelor Dâmboviţa, au acţionat pentru creşterea gradului de siguranţa al cetăţeanului, reducerea riscului rutier şi verificarea respectării prevederilor legale referitoare la prevenirea răspândirii virusului Sars Cov 2.

Au fost efectuate 81 controale la societăţi comerciale şi au fost legitimate 1.368 de persoane. În urma neregulilor descoperite, au fost aplicate 564 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 127.250 lei.

Un tânăr de 19 ani, pasager într-un autoturism oprit de poliţişti pe rază comunei Buciumeni, a fost prins având asupra sa un pachet, în care se găseau resturi vegetale uscate, cu aspect de marijuana. A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii prev de art. 4 alin 1 din Legea 143/2000. 

De asemenea, un şofer de 23 ani, care nu a oprit la semnalele regulamentare ale poliţistilor, a fost „fugărit” de oamenii legii. La un moment dat, şi-a abandonat autoturismul pe un câmp Cu ocazia verificărilor s-a stabilit că tânărul în cauză a condus autoturismul fără a posedă permis de conducere. A fost  întocmit dosar penal ptr săvârşirea infracţiunii prev de art 335 alin 1 Cod Penal.

Potrivit IPJ Dâmboviţa, din totalul sancţiunilor aplicate, 63 au fost pentru nerespectarea măsurilor de prevenire şi combatere a efectelor pandemiei de Covid-19, 359 pentru încălcarea prevederilor legale privind circulaţia pe drumurile publice şi 129 pentru nerespectarea Legii nr. 61/1991.

„De asemenea, că măsură complementară, poliţiştii au reţinut 4 permise de conducere şi au retras 5 certificate de înmatriculare. Totodată, au fost constatate 8 infracţiuni, din care:  1 -Legea 227/2015, art. 452, lit. a şi h (comercializarea de băuturi alcoolice produse în afară antrepozitului fiscal), 1 - Legea 143/2000 art. 4 alin 1(deţinerea de droguri de risc), 6 - OUG 195/2002: 2 -art 336 alin 1(conducerea unui vehicul sub influenţă alcoolului) ; 4 -art 335  (conducerea unui vehicul fără permis)”, se arată într-un comunicat al IPJ Dâmboviţa.

TârgoviştePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite