VIDEO Nebunie de concert, la "Primăvara clasică europeană". Carmina Burana, interpretată de 170 de instrumentişti şi muzicanţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spectacolul a fost prezentat de tenorul târgoviştean Vlad Miriţă FOTO Ionuţ Dima
Spectacolul a fost prezentat de tenorul târgoviştean Vlad Miriţă FOTO Ionuţ Dima

Carmina Burana, opera muzicală compusă de Carl Orff, a smuls ropote de aplauze la "Primăvara clasică europeană", a treia ediţie, la Târgovişte. Orchestra Simfonică „Muntenia” a Centrului Judeţean de Cultură Dâmboviţa şi corul „Accoustic” au dat o reprezentaţie de zile mari.

Consiliul Judeţean Dâmboviţa şi Primăria Târgovişte au organizat, pentru al treilea an consecutiv, „Ziua Europei” printr-un spectacol de muzică clasică. Locaţia aleasă, anul acesta, a fost Casa de Cultură a Sindicatelor.

Spectacolul a fost prezentat de tenorul târgoviştean Vlad Miriţă. 

„Ana Mirescu este o soprană foarte talentată, care şi-a făcut debutul, în studenţie, cu această partitură. Iordache Basalic este cel mai bun bariton din ţară la ora aceasta. Specialitatea lui este Carmina Burana. Daniel Jinga este unul dintre cei mai sensibili dirijori pe care-i are ţara. Este un fel de campion mondial al muzicii corale. Este un dirijor foarte rafinat, cu care rar îţi este dat să te întâlneşti. Împarte muzica, nu o impune. Opera Carmina Burana a fost compusă de Carl Orff, după un manuscris găsit într-o mănăstire veche din Bavaria. Textul lucrării cuprinde toate problemele existenţiale”, a declarat Vlad Miriţă, în cadrul unei conferinţe de presă.
 

Invitaţi speciali: solişti – Ana Mirescu  (soprană), Iordache Basalic (bariton), Corul de copii „Bravissimo” şi Corul „Accoustic”. 

carmina burana tgv
Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite