VIDEO Igienizare cu mascaţi. Inspectorii Gărzii de Mediu au cerut ajutor pentru a intra în zona deşeurilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mobilizare impresionantă de forţe, la Mătăsaru, după ce romii au adunat munţi de gunoaie şi le-au dat foc la periferia comunei. Au ars multe cauciucuri, din care „cetăţenii” urmăreau să scoată sârma.

90 de poliţişti, 50 de jandarmi şi mascaţi au luat cu asalt Păneştiul, un sat din comuna dâmboviţeană Mătăsaru, la solicitarea comisarilor Gărzii de Mediu, după ce inspectorii au primit informaţia că romii din zonă incendiază cauciucuri şi deşeuri din plastic pentru a recupera fierul vechi. Fumul negru şi înecăcios i-a scos din sărite pe localnicii din satele învecinate, care au apelat la autorităţi. 

Oamenii legii şi inspectorii Gărzii de Mediu au găsit mai multe cauciucuri arzând, dar şi munţi de gunoaie.

Zona respectiva este populată de ţigani, care au şi, ars cauciucurile pentru a extrage fierul şi cel mai probabil i-au ameninţat pe angajaţii gărzii de mediu. Angajaţii primăriei au luat gunoiul şi l-au dus într-un centru de prelucrare. Momentan nu se ştie cine a aruncat cauciucurile acolo, însă se fac cercetări.

gunoaie matasaru

„Comisarii Gărzii de Mediu Dâmboviţa, cu sprijinul forţelor de ordine, au identificat şi ridicat o cantitate imensă de deşeuri, cu potenţial de poluare a mediului. Datorită unei sesizări primite pe Facebook, am aflat că în zona Mătăsaru – Păneşti este în derulare un incendiu în urma căruia se degajă un fum negru, dens. Cu sprijinul Poliţiei Găeşti, o echipă a Gărzii de Mediu s-a deplasat în zonă, unde a aflat că mai multe persoane incendiază cauciucuri, dar şi alte deşeuri din plastic şi metal, cu scopul recuperării fierului vechi”, au precizat inspectorii Gărzii de Mediu.

Autorităţie au identificat nu mai puţin de 50 mc de astfel de deşeuri, care urmau a fi topite prin acelaşi procedeu rudimentar şi extrem de nociv pentru calitatea aerului, şi au luat decizia să le ridice pentru a curăţa zona şi pentru a elimina, astfel, riscul de incendiere.

Imagine indisponibilă
Imagine indisponibilă

„Mulţumim pentru implicare Inspectoratului de Poliţie Dâmboviţa care a fost prezent pe teren prin comandantul Poliţiei Găeşti, cms.şef Iorga Alexandru, jandarmilor, luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale şi reprezentanţilor Primăriei Mătăsaru şi Mogoşani. Totodată, mulţumim persoanelor care ne-au semnalat neregulile de la Păneşti şi îi asigurăm pe dâmboviţeni că vom trata cu maximă seriozitate fiecare sesizare în parte”, se arată într-un comunicat al Gărzii de Mediu Dâmboviţa.

Potrivit IPJ Dâmboviţa, nu au fost înregistrate fapte de natură penală sau contravenţională, acţiunea având drept scop prevenirea incendierii şi a poluării mediului.

gunoaie matasaru
Imagine indisponibilă
TârgoviştePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite