VIDEO Film de animaţie, la Curtea Domneasă: O poveste despre Vlad Ţepeş Drăculea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
vlad tepes

În urmă cu 558 de ani, în noaptea de 17 iunie, Vlad Ţepeş conducea celebrul său "atac de noapte" împotriva armatei otomane conduse de Mehmet al II-lea. În preajma acestei aniversări, istoricul Vasile Lupaşc şi echipa implicată în realizarea animaţiei "O poveste despre Vlad Tepes Draculea", anunţă lansarea scurtmetrajului la Curtea Domnească.

Evenimentul are loc sâmbătă, 2o iunie, la ora 21.15. Animaţia va fi proiectată pentru prima oara în faţa publicului, sâmbătă, la Curtea Domnească din Târgovişte şi durează 6 minute.

Ulterior, începând cu luna iulie, filmul va rula pe tot parcursul anului la Galeriile Dracula, care se vor inaugura în Sighişoara. 

„Celebrarea unui voievod atât de aprig nu putea fi anulată cu totul doar pentru că există o pandemie globală. Să anulăm tot ar fi însemnat să arătăm ca nu l-am înţeles, că nu i-am priceput determinarea supraomenească. Între multe alte evenimente pe care am refuzat să le anulăm, se numără şi premiera filmului de animaţie Poveste despre Vlad Ţepeş Drăculea. Regia, animaţia şi conceptul artistic ale filmului sunt semnate de Elena Ciolacu, scenariul si ideea proiectului, Vasile Lupaşc Sfinteş. Mai multe detalii despre acest proiect, care se va transforma în curând în primul Muzeu Vlad Ţepeş din România, vă vom oferi în curând”, a precizat Vasile Lupaşc.

La 1462, Vlad Ţepeş a salvat Ţara Românească şi Europa de invazia temutului Mahomed Cuceritorul.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite