VIDEO Dâmboviţa: Turişti olandezi speriaţi de moarte, după ce s-au rătăcit pe un drum forestier, aproape de Cota 1.000

0
Publicat:
Ultima actualizare:
turisti rataciti

Au bătut mii de kilometri pentru a ne admira peisajele, dar au sfârşit prin a se rătăci într-o pădure, aproape de Cota 1.000. Este păţania a doi turişti olandezi, aflaţi pentru prima dată în România, care au avut nevoie de ajutorul salvamontiştilor pentru a găsi din nou drumul şi pentru a scoate maşina de pe un drum înfundat.


Cei doi turişti, au 24, şi respectiv 26 de ani. Au sunat în continuu când la poliţie, când la jandarmi, însă cei care au putut ajunge la ei au fost salvamontiştii. Turiştii nu puteau spune exact unde se află.

Într-un final, cei doi au ajuns cu bine la un loc de cazare. Cel mai mic, de 24 de ani a tras o sperietură groaznică şi nu mai putea să vorbească. 

  

„Am primit aseară un telefon de la un cabanier de la Râşnov, spunându-mi că doi turişti olandezi s-au blocat pe un drum forestier şi nimeni nu a venit la ei să îi scoată. La un moment dat, un fost elev de-al meu, care ştia olandeza la perfecţie, a venit în Dâmboviţa m-a ajutat să iau legătura cu ei. Aşa s-a nimerit. Aşa am aflat unde erau. De la Cota 1000, coborând pe un drum forestier, i-am găsit la vreo trei kilometri într-o văgăună. Nu mai puteau să întoarcă maşina, dar am reuşit să îi scoatem de acolo şi să conducem la asfalt.  Au intrat pe cele trei drumuri cu barieră. Intervenţia a durat vreo două ore. Turiştii au fost la campingul din Râşnov şi de acolo au luat-o înspre Sinaia, fără să cunoască drumul. Aveam doar o hartă la ei. Unul dintre ei intrase în panică şi nu mai putea să vorbească”, ne-a declarat şeful Salvamont Dâmboviţa, prof Doru Diaconescu.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite