VIDEO Arctic, cel mai mare producător de electrocasnice din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Arctic este o companie producătoare de electrocasnice din România, înființată în 1968 la Găești. Compania a fost privatizată în anul 1997 când pachetul majoritar de acțiuni a fost preluat de Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare și Groupe Societe Generale. Tot atunci, compania a fost listata la Bursa de Valori București.

Premierul Victor Ponta a vizitat sâmbătă fabrica Arctic Găeşti, discutând cu reprezentanţii producătorului de electrocasnice despre ajutorul de stat cerut de companie la începutul anului pentru dezvoltarea producţiei şi creşterea exporturilor.

VEZI AICI DECLARAŢIA PREMIERULUI DE LA UZINA ARCTIC. SURSA: DIGI24

În anul 2002, compania a fost cumpărată de grupul Arçelik din Turcia, al treilea mare producător de electrocasnice la nivel european.

Aproximativ 80% din producția Arctic este exportată către 59 de țări din Europa, Africa și Asia. Capacitatea de producție a fabricii a crescut de la 400.000 de unități în 2001 la 1.400.000 de unități în 2010. Arctic este lider pe piața de produse electrocasnice din România, cu o cotă de piață de 35%.

Odată cu creșterea capacității de producție, portofoliul de produse Arctic se diversifică. În afară de frigidere, sub brandul Arctic încep să se comercializeze și mașini de spălat rufe, aragazuri, hote și electrocasnice incorporabile.

Reprezentanții uzinei de la Găești au declarat sâmbătă că au ambiția de a deveni cel mai mare producător de frigidere din UE.

Guvernul a împrumutat ARCTIC cu 10 milioane de euro pentru sporirea capacităţii de producţie.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite